Intel puskee älypuhelimiin uusilla Merrifield-piireillä - vasta ensi vuonna

1
Teemu Laitila

Intel puskee älypuhelimiin uusilla Merrifield-piireillä - vasta ensi vuonna
Intel piti tänään Computex-messuilla oman keynote-puheensa, jossa käsiteltiin pikaisesti myös yhtiön suunnitelmia älypuhelinmarkkinoiden valtaamiseksi.

Pääosassa Intelin puhelinsuunnitelmissa on uusi Merrifield-niminen Atom-siru. Merrifield on nykyisen vain muutamiin puhelimiin päätyneen Medfieldin seuraaja. Se perustuu uuteen Silvermont-arkkitehtuuriin, joka on ensimmäinen uusi Atom-arkkitehtuuri pitkään aikaan. Intel oli kuitenkin vielä vaitonainen uuden piirin ominaisuuksista.

Merrifield-piirien luvataan keskittyvän samaan kuin kaikki Intelin viimeaikaiset prosessoripäivitykset. Se kasvattaa suorituskykyä, mutta samalla pyrkii vähentämään tehonkulutusta kilpaillakseen paremmin kasvavilla mobiilimarkkinoilla. Merrifield-piiri tulee sisältämään myös "sensorikeskittimen" (sensory hub), jonka ominaisuuksia voidaan hyödyntää palveluiden personoinnissa ja datan, itse laitteen sekä käyttäjän yksityisyyden suojaamisessa, mikä voisi viitata esimerkiksi sormenjälkitunnistimien käyttöön.Intel vihjaisi Computexissa myös omasta LTE-piiristään, jonka yhtiö väittää olevan yksi maailman pienempiä ja vähävirtaisimpia useaa taajuutta tukevista LTE-piireistä.

Merrifield-laitteita tullaan Intelin mukaan näkemään livenä ensimmäistä kertaa ensi vuoden Mobile World Congress -messuilla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C35
149 € Verkkokauppa.com
224 € CDON
240 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -24%

Samsung Galaxy A04s
98 € Power
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Kayttaja123 (vahvistamaton)

1

Intel saga continues...

Intelin tulo älypuhelimiin on vähän niin kuin Olkiluoto 3. Aina parin vuoden päässä.

Nokia teki aikoinaan viisaasti, kun hylkäsi Intel-nimisestä syövästä kärsivän Meegon. Samsung teki vähemmän viisaasti lyödessään hynttyyt yhteen Intelin kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.