Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy Note III:sta tulossa neljä eri mallia - eroja näytössä, kuorissa ja kameroissa?

Teemu Laitila

Galaxy Note III:sta tulossa neljä eri mallia - eroja näytössä, kuorissa ja kameroissa?
Korealaislähtöisen huhun mukaan Samsung olisi julkaisemassa syksyllä neljä eri versiota Galaxy Note III -puhelimesta. Huhun mukaan kyseessä ei olisi niinkään perinteinen jaottelu eri verkkoteknikoiden perusteella, vaan laitteissa olisi myös merkittäviä eroja ominaisuuksissa.

ETNews-sivusto kertoo (Google Translate), että eri mallien sisuskalut pysyisivät pääosin samana, mutta eroja löytyisi näyttötekniikasta, puhelimen kuorista sekä kamerasta.

Kallein eri varianteista olisi huhun mukaan rakennettu metallikuoriin, varustettu 13 megapikselin kameralla ja mahdollisesti uudenlaisella, aiempaa kestävämmällä ("särkymättömällä") AMOLED-näytöllä, jollaista on huhuttu Samsungin lippulaivoihin jo useampana vuonna. ETNewsin uutista myös tulkinnut Androidbeat kirjoittaa, että kyseessä olisi vain rajoitetusti myyntiin tuleva malli.


Seuraavassa versiossa premium-tason metallikuoret olisi korvattu perinteisillä muovikuorilla, kamera olisi sama 13 megapikselin moduuli ja "särkymätön" AMOLED olisi korvattu perinteisellä versiolla. Seuraavassa mallissa siirryttäisiin näyttötekniikassa AMOLED-paneeelista LCD-paneeliin, kun halvin malli tiputtaisi vielä kameran megapikselimäärän kahdeksaan.

Huhua neljästä eri variantista vahvistaa Androidbeatin intialaiselta nettisivustolta esiin kaivama tieto neljästä eri SM-N900-alkuisesta Samsung-puhelimesta.

Alkuperäisen uutisen perusteella vaikuttaisi kuitenkin siltä, että suomalaisten tuskin tarvitsee huolehtia eri mallien valinnan välillä, sillä halvemmilla komponenteilla varustetut mallit tulevat todennäköisesti myyntiin vain Euroopan ulkopuolella.

Muilta osin Note III:n ominaisuudet ovat yllättävänkin paljon hämärän peitossa. Nykyisten tietojen peursteella näytön koko vaikuttaisi olevan 5,7 tuumaa, vaikka aiemmin on puhuttu myös yli kuuden tuuman ruudusta.Joka tapauksessa puhelimen julkaisun odotetaan tapahtuvan IFA-messujen aikaan eli todennäköisesti suurin piirtein 6. syyskuuta, jolloin on messujen virallinen aloituspäivä. Päivämäärä varmistunee vielä ennen syyskuuta, kunhan Samsung lähettää medialle kutsut itse tapahtumaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja