Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung ja Apple hieroivat aktiivisesti sopua alkuvuonna

Manu Pitkänen

Samsung ja Apple hieroivat aktiivisesti sopua alkuvuonna
Wall Street Journalin mukaan Apple ja Samsung ovat käyneet alkuvuonna keskusteluja meneillään olevien patenttikiistojen sopimiseksi. Viime vuonna yhdysvaltalainen tuomioistuin totesi Samsungin loukanneen useita Applen patentteja ja määräsi korealaisyhtiölle maksettavaksi noin miljardin dollarin vahingonkorvauksen.

Tänä kesänä ITC totesi taas Applen loukanneen Samsungin langattomiin yhteyksiin liittyviä patentteja, minkä takia muutamia Applen laitteita uhkaa maahantuontikielto Yhdysvaltoihin.
WSJ:n mukaan Samsung ja Apple ovat yrittäneet neuvotella sopua viime vuoden joulukuusta lähtien. Keskusteluita käytiin maaliskuulle asti, minkä jälkeen yhteys Cupertinon ja Soulin välillä katkesi. Samsung on yrittänyt aloittaa keskusteluita uudelleen, mutta Apple ei ole vastannut. Samsung on ehdottanut laajaa ristiinlisensiointisopimusta, jonka perusteella lopetettaisiin käynnissä olevat patenttikiistat. Apple on pitänyt sopimuksen ehtoja kohtuuttomina.

Helmikuussa yhtiöt luonnostelivat jo yhteistyösopimusta (Memorandum of Understanding), mutta maaliin asti neuvotteluissa ei koskaan päästy.

Historiakatsaus yhtiöiden välisistä keskusteluista löytyy ITC:n dokumentin sivulta 53.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja