Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Järjestö paljasti puutteita Applen sopimusvalmistajan työolosuhteissa – muovisen iPhonen tuotanto käynnissä

Manu Pitkänen

Järjestö paljasti puutteita Applen sopimusvalmistajan työolosuhteissa – muovisen iPhonen tuotanto käynnissä
China Labor Watch -järjestön julkaiseman raportin mukaan työolosuhteet ovat sopimusvalmistaja Pegatronilla jopa heikommat kuin maailman suurimmalla kulutuselektroniikan valmistajalla Foxconnilla. Raportissa nostetaan tikun nokkaan erityisesti Apple, joka on siirtänyt viime aikoina kokoonpanotyötä Foxconnilta Pegatronille.

Yli 60-tuntisten työviikkojen ja allekirjoituspakotusten (työntekijä ilmoittaa tehneensä vähemmän työtunteja kuin on todellisuudessa tehnyt) lisäksi Pegatronilla on päästetty kemikaaleja käsittelemättömänä viemäreihin. Työntekijöiden koulutuksessa kerrotaan olleen myös puutteita.
Applen mukaan se aikoo tutkia raportissa ilmitulleet puutteet, mutta yhtiön mukaan se seuraa aktiivisesti työoloja sen käyttämien sopimusvalmistajien tehtaissa. Vuoden 2007 jälkeen Apple kertoo auditoineensa Pegatronin tehtaiden oloja 15 kertaa.

China Labor Watchin raportti paljastaa myös (s. 28), että Applen huhutun muovisen iPhone-puhelimen kokoonpano on aloitettu Shanghain tehtaassa. Kokoonpano ei ole vielä edennyt siellä massatuotantovaiheeseen.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja