Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yhdysvaltalaisesta NFC-maksujärjestelmästä tulossa iPhone-yhteensopiva

Manu Pitkänen

Yhdysvaltalaisesta NFC-maksujärjestelmästä tulossa iPhone-yhteensopiva
Yhdysvaltalaisten teleoperaattoreiden kehittämä Isis-lähimaksujärjestelmä on siirtymässä kokeiluvaiheesta koko maan kattavaksi. Tiedotteen mukaan järjestelmän tukea laajennetaan tämän vuoden aikana Windows Phone-, BlackBerry- ja iPhone-puhelimiin. Isis toimii jo tiettyjen Android-puhelimien kanssa.

Isis-järjestelmä perustuu NFC-teknologiaan, jota edellä mainitut mobiilialustat tukevat, iPhonea lukuun ottamatta. Apple on pysytellyt tietoisesti erossa kyseisestä teknologiasta ja yhtiön käyttöjärjestelmien kehityksestä vastaava Craig Federighi naureskeli WWDC:ssä NFC:hen perustuvalle Android Beamille esitellessään iOS 7:n AirDropia ("No need to wander around the room bumping your phone with others"). Ilmeisesti Isis-yhteensopivuus iPhonelle on saatu aikaan jonkin muun teknologian kautta, mutta toisaalta iPhone 5S:n on huhuttu saavan tuen NFC:lle.


Apple laajeni jo viime vuonna mobiilimaksamiseen Passbook-sovelluksen avulla. Applen iOS 7 -käyttöjärjestelmän beta 4:stä löytyi tällä viikolla viitteitä sormenjälkilukijaan, joka on mahdollisesti tulossa iPhone 5S:ään. Sormenjälkitunnistusta saatetaan käyttää maksutapahtumien hyväksymisessä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja