Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen patentti paljastaa näppärän uuden lukitusruudun toiminnon Android-puhelimiin

1
Valtteri Ahonen

Googlen patentti paljastaa näppärän uuden lukitusruudun toiminnon Android-puhelimiin
Googlelle on myönnetty Yhdysvalloissa patentti, jonka avulla älypuhelimen sovellusten pikakäynnistystä voi käyttää kuviolukituksesta huolimatta. Normaalisti, jos puhelimen lukitsee, ei myöskään pikavalintoja pääse hyödyntämään.

Toimintaperiaate selviää tarkemmin patenttiin liitetystä havainnekuvasta. Tarkoituksena on tallentaa muutamalle sovellukselle omat avauskuviot, joita käyttämällä sekä itse puhelimen lukitus, että sovellus aukeavat. Nykyään kuviolla saa auki vain puhelimen kotinäkymän (tai viimeksi auki olleen sovelluksen).
Googlella ei tiettävästi ole kuitenkaan kiire tuoda ominaisuutta käyttäjille asti, sillä Androidin 4.3-versiossa kuviolukituspikavalintoja ei vielä nähdä.

Asiasta uutisoi Engadget.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Ademeion (vahvistamaton)

1

Symppaan jossain määrin Googlea, ja idea on ihan kiva, mutta tällaisille oivalluksille ei pitäisi lainkaan myöntää patenttia. Toiminnossa ei nimittäin ole sellaista keksinnöllisyyttä, jota koko patenttijärjestelmän perusajatus edellyttää. Kyseessä on pikku idea, ei sen enempää. Kuka tahansa olisi voinut saada kyseisen idean milloin tahansa, ja on luultavasti jo saanutkin. Idean käytännön toteutuksessa ei myöskään ole mitään vaikeaa. Patentoimisen idea on suojata sellaisia keksintöjä, joiden kehittäminen tai käytännön toteuttaminen on vaativaa, tai jollaisia ei tulisi yleiseen tietoon ilman patenttijärjestelmän olemassaoloa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja