Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi huhu: seuraava Nexus-puhelin tulee sittenkin Motorolalta?

1
Teemu Laitila

Uusi huhu: seuraava Nexus-puhelin tulee sittenkin Motorolalta?
Googlen seuraavan Nexus-puhelimen valmistaakin Motorola, väittää Android and Me -verkkosivuston perustaja Taylor Wimberly Google+-postauksessaan.

Usein oikeaan ennustuksisssaan osuneen Wimberlyn mukaan järjestyksessään viiden Nexus-nimeä kantava puhelin julkaistaisiin kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana eli loka-joulukuu välillä. Sarjan edellinen puhelin, LG:n valmistama Nexus 4 julkaistiin viime vuoden loka-marraskuun vaihteessa.
Mitään tarkempia tietoja oletetusta julkaisusta ei ole tarjolla. Wimberlyn mukaan tuleva Nexus ei kuitenkaan perustu Motorolan juuri julkaisemaan Moto X -malliin, mikä on sinänsä loogista, sillä Nexus-puhelinten hengen mukaisesti niiden pitäisi tarjota tuoreinta, mitä Androidilla on tarjolla niin laitteiston kuin käyttöjärjestelmän osalta.

Aiemmin Nexus 4:n valmistajan LG:n veikkailtiin valmistavan myös seuraavan mallin, mutta yhtiö kiisti tiedot jo keväällä. Sinänsä Nexus-puhelin samalta valmistajalta kaksi vuotta peräkkäin ei olisi tavatonta, sillä Samsung valmisti Nexus S:n ja Galaxy Nexus -puhelimet peräkkäisinä vuosina. Nexus-puhelimen on LG:n ja Samsungin lisäksi julkaissut myös HTC. Isojen nimien osalta joukosta puuttuvat siis Sony ja Motorola.

Motorolan päätymistä Nexus-valmsitajaksi on aiemmin pidetty epätodennäköisenä, sillä Googlen on uskottu haluavan pitää Motorolan tarpeeksi ison etäisyyden päässä yhtiön Android-kehityksestä. Google on toistuvasti vakuuttanut, ettei sen omistamaa Motorolaa tulla suosimaan muiden Android-valmistajien kustannuksella.

Huhujen todenperäisyys jää vielä nähtäväksi, mutta jos tiedot pitävät paikkansa ja julkaisu ajoittuisi esimerkiksi marraskuulle, vuotokuvia ja uusia huhuja pitäisi tihkua nettiin pikkuhiljaa.

Kommentit (1)

RutgerHauer (vahvistamaton)

1

Hmmm. Toivottavasti projekti on jo kuitenkin pidemmällä kuin vasta tehty päätös. Jokuhan sen arvioi että 18 kuukautta kestää luoda puhelin ja sylkäistä se markkinoille, jos oikein muistan. Wimberly on aika luotto lähde.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja