Uusi huhu: seuraava Nexus-puhelin tulee sittenkin Motorolalta?

1
Teemu Laitila

Uusi huhu: seuraava Nexus-puhelin tulee sittenkin Motorolalta?
Googlen seuraavan Nexus-puhelimen valmistaakin Motorola, väittää Android and Me -verkkosivuston perustaja Taylor Wimberly Google+-postauksessaan.

Usein oikeaan ennustuksisssaan osuneen Wimberlyn mukaan järjestyksessään viiden Nexus-nimeä kantava puhelin julkaistaisiin kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana eli loka-joulukuu välillä. Sarjan edellinen puhelin, LG:n valmistama Nexus 4 julkaistiin viime vuoden loka-marraskuun vaihteessa.

Mitään tarkempia tietoja oletetusta julkaisusta ei ole tarjolla. Wimberlyn mukaan tuleva Nexus ei kuitenkaan perustu Motorolan juuri julkaisemaan Moto X -malliin, mikä on sinänsä loogista, sillä Nexus-puhelinten hengen mukaisesti niiden pitäisi tarjota tuoreinta, mitä Androidilla on tarjolla niin laitteiston kuin käyttöjärjestelmän osalta.



Aiemmin Nexus 4:n valmistajan LG:n veikkailtiin valmistavan myös seuraavan mallin, mutta yhtiö kiisti tiedot jo keväällä. Sinänsä Nexus-puhelin samalta valmistajalta kaksi vuotta peräkkäin ei olisi tavatonta, sillä Samsung valmisti Nexus S:n ja Galaxy Nexus -puhelimet peräkkäisinä vuosina. Nexus-puhelimen on LG:n ja Samsungin lisäksi julkaissut myös HTC. Isojen nimien osalta joukosta puuttuvat siis Sony ja Motorola.

Motorolan päätymistä Nexus-valmsitajaksi on aiemmin pidetty epätodennäköisenä, sillä Googlen on uskottu haluavan pitää Motorolan tarpeeksi ison etäisyyden päässä yhtiön Android-kehityksestä. Google on toistuvasti vakuuttanut, ettei sen omistamaa Motorolaa tulla suosimaan muiden Android-valmistajien kustannuksella.

Huhujen todenperäisyys jää vielä nähtäväksi, mutta jos tiedot pitävät paikkansa ja julkaisu ajoittuisi esimerkiksi marraskuulle, vuotokuvia ja uusia huhuja pitäisi tihkua nettiin pikkuhiljaa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
RutgerHauer (vahvistamaton)

1

Hmmm. Toivottavasti projekti on jo kuitenkin pidemmällä kuin vasta tehty päätös. Jokuhan sen arvioi että 18 kuukautta kestää luoda puhelin ja sylkäistä se markkinoille, jos oikein muistan. Wimberly on aika luotto lähde.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.