Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Beats havittelee HTC:n ostamista ulos yhtiöstä

3
Teemu Laitila

Beats havittelee HTC:n ostamista ulos yhtiöstä
Kuulokevalmistajata Beats Electronics olisi halukas ostamaan puhelinvalmistaja HTC:n osuuden yhtiöstä, kertoo Wall Street Journal omiin lähteisiinsä vedoten. HTC osti puolet Beats Electronicsin osakkeista vuonna 2011, jonka jälkeen valmistaja osti puolet osakkeista takaisin viime vuonna.

HTC:n mittavaa sijoitusta kuulokevalmistajaan ihmeteltiin jo tuoreeltaan. Yhteistyön ainut näkyvä hedelmä on HTC:n puhelimissaan käyttämä Beats Audio -logo sekä tekniset ratkaisut, jotka HTC:n mukaan parantavat puhelinten äänenlaatua. HTC myös paketoi Beatsin punaiset kuulokkeet muutamien puhelinmalliensa mukaan. Suurta hyötyä äänitekniikasta ei ole HTC:lle ollut, sillä yhtiön puhelinmyynti on ollut jatkuvassa laskukierteessä jo viimeisen puolentoista vuoden ajan.
Beats Electronics sen sijaan on menestynyt ainakin Yhdysvaltain markkinoilla, jossa yhtiö hallitsee 59 prosentin osuutta kaikista yli 99 dollarin hintaisista kuulokkeista. Wall Street Journalin mukaan Beatsin tarkoituksena olisi laajentaa yhtiön tarjontaa myös muihin audiolaitteisiin kuten kaiuttimiin, johon tarvittaisiin köyhtynyttä HTC:tä rahakkaampia sijoittajia.

Wall Street Journal ei kerro mitä osakkuuden myyminen tarkoittaisi HTC:n ja Beatsin yhteistyölle puhelimissa.

Kommentit (3)

s730 (vahvistamaton)

1

Ja sitten se myisi sen Nokialle hyvällä hinnalla.Ja Nokia mainostaisi kuin he olisivat sen suunnitelleet.

Vastaa
nakkimursu (vahvistamaton)

2

@1 Ja nokiako sitten ei ole kuihtunut ja huonisti pärjäävä

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

3

Kuulostaa yllättävältä ja oudolta, että Beats Audiolla olisi Yhdysvalloissa 59 % markkinaosuus yli 99 dollarin hintaisista kuulokkeista. Tuossa hintaluokassa pitäsi alkaa laatutietoisuuden astua mukaan kuvaan, ja Beats Audio ei ole tunnettu saavutuksissaan äänenlaadun saralla. Tärkein syy menestykseen lieneekin onnistunut markkinointi (ja sitä tukeva muotoilu).

Beats Audion markkinointikampanjoissa huomiotani on kiinnittänyt niiden ilmeinen kalleus. Panostus lienee kuitenkin kannattanut, mikäli markkinaosuus on tuota luokkaa. Ennemmin toivoisin kuitenkin menestystä laatukuulokkeita tekeville valmistajille, kuten AKG:lle, Sennheiserille ja Kossille. Ja kaipa nuo aika hyvin useimmilla markkinoilla pärjäävätkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja