Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsApp ei halua jakaa käyttäjiään muiden kanssa

Manu Pitkänen

WhatsApp ei halua jakaa käyttäjiään muiden kanssa
Älypuhelimille löytyy mielin määrin pikaviestipalveluita, joiden avulla voi lähettää tuttaville viestejä ilmaiseksi niin paljon kuin vain sormet antavat myöden. Vaihtoehtojen runsaus on hieno asia, mutta se aiheuttaa myös ongelmia: käyttäjät ovat pirstaloituneet usean toistensa kanssa epäyhteensopivien palveluiden kesken.

Jake Dynogicin mielestä ei ole oikein, että eri ihmisten tavoittamiseksi puhelimeen pitää asentaa useampi pikaviestisovellus. Hän päätti kehittää Disa-ohjelman, jonka kautta voisi keskustella ihmisten kanssa riippumatta siitä minkä palvelun päässä vastaanottaja on. Alusta asti oli selvää, että ohjelman piti toimia WhatsAppin kanssa.
Yhteensopivuutta alettiin rakentaa kunnes WhatsAppin lakimiehet vihelsivät pilliin. Sovellus oli ehtinyt alfa-vaiheeseen, joten WhatsAppilla regoitiin asiaan nopeasti. Lakimiehet vaativat kaikkien WhatsApp-kytkösten poistamista Disasta ja sen verkkosivuilta. WhatsApp haluaa pysyä suljettuna, eli sen palveluita voi käyttää vain yhtiön omien tuotteiden kautta. Disan kehittäjillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa vaatimuksia.

WhatsApp-integraation poistaminen Disasta on iso takaisku, mutta sovelluksen kehittäjät ovat keksineet tavan miten Disan kehitystä voidaan jatkaa. Tavoitteena ei ole enää integroida WhatsApp-tukea Disaan, vaan yhteensopivuus on tarkoitus taata kolmannen osapuolen kehittämän laajennoksen avulla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja