Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäisen iPhonen kehitykseen upposi 150 miljoonaa dollaria

Manu Pitkänen

Ensimmäisen iPhonen kehitykseen upposi 150 miljoonaa dollaria
New York Timesin pitkän alkuperäisen iPhonen kehitystyötä käsittelevän artikkelin mukaan Applen kosketusnäytöllisen puhelimen kehitykseen upposi arviolta 150 miljoonaa dollaria. Lukuarvion paljasti Applen ylempään johtoon kuulunut henkilö. Jutussa ei kerrota hänen nimeään.

Artikkelin mukaan Applella oli suunnitelmia puhelimen valmistamiseksi pian iPodin julkaisun jälkeen. Matkapuhelinten tekniikka ei kuitenkaan ollut niin edistyksellistä, että ihmiset voisivat käyttää sitä musiikin tai videoiden lataamiseen verkosta. New York Timesin mukaan Apple harkitsi myös Motorolan ostoa vuonna 2003, mutta ajatus kuopattiin nopeasti. Motorola oli liian iso yritys ostettavaksi.
Ajatukset monikosketusnäytöllä varustetusta puhelimesta virisivät vuoden 2005 puolivälin paikkeilla. Tekniikkaa oli tutkittu Applella 2000-luvun ensimmäisistä vuosista alkaen Mac-tietokoneisiin liittyneen projektin (iPad) takia. Jobs halusi puhelimeen kosketusnäytön, minkä lisäksi sen käyttöjärjestelmän tuli perustua Applen tietokoneissa käytettävään OS X:ään. Tekniikoiden yhteensovittaminen taskukokoiseen laitteeseen oli haastavaa, varsinkin kun Applella ei ollut ennestään kokemusta matkapuhelimen valmistamisesta. Päämäärä saavutettiin lopulta useiden erehdysten ja prototyyppien kautta.

Puhelimen rakentaminen oli hyvin vaikeaa Applelle ja yhtiön muut projektit olivat jäämässä jälkeen sen takia. Jobsin vaatimuksena oli, että puhelimen kehitykseen käytettäisiin vain yhtiön nykyisiä työntekijöitä – uutta väkeä ei sitä varten saanut värvätä.

Applen ja Samsungin välisen patenttioikeudenkäynnin seurauksena julkisuuteen on vuotanut runsaasti kuvia ensimmäisistä iPhone-konsepteista ja -prototyypeistä. Yksi varhaisimmista on Purpleksi nimetty konsepti (elokuu 2005).

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja