Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oppo tilasi ensimmäisenä MEMS-kameroita puhelimiinsa

1
Manu Pitkänen

Oppo tilasi ensimmäisenä MEMS-kameroita puhelimiinsa
DigitalOpticsin mukaan kiinalainen Oppo on tilannut siltä ensimmäisenä puhelinvalmistaja mems|cam-kameroita. Tiedotteessaan DigitalOptics kumoaa huhut, joiden mukaan Nexus 5:ssä käytettäisiin MEMS-kameroita.

MEMS-teknologiaa hyödynnetään nykyään laajasti puhelimissa ja muissa laitteissa (kiihtyvyysanturit, gyroskoopit jne.), mutta puhelimien kameroissa mikroelektromekaanisia komponentteja ei ole vielä hyödynnetty. DigitalOptics esitteli mems|cam-tekniikkaansa tämän vuoden alussa MWC-messuilla (alla Engadgetin video).
Nykyaikaisissa mobiilikameroissa tarkennus on toteutettu liikuttamalla kameran linssiä puhekelan avulla. DigitalOpticsin tekniikassa puhekela on korvattu MEMS-teknologiaan perustuvalla toimilaitteella. Sen ansiosta tarkennus on perinteiseen tekniikkaan verrattuna seitsemän kertaa nopeampaa, minkä ansiosta samasta hetkestä voidaan ottaa tarvittaessa useampi kuva eri tarkennuksilla. Tämä vuorostaan mahdollistaa kuvan tarkennuksen muuntamisen jälkikäteen.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Ademeion (vahvistamaton)

1

"...minkä ansiosta samasta hetkestä voidaan ottaa tarvittaessa useampi kuva eri tarkennuksilla. Tämä vuorostaan mahdollistaa kuvan tarkennuksen muuntamisen jälkikäteen."

Monilla kameroilla on jo pitkään voinut automaattisesti ottaa kohteesta monta kuvaa eri tarkennuksella, ja valita sitten jälkeen päin sen kuvan, jonka tarkennus miellyttää eniten. Vaikka Oppon toteutus lukemani mukaan sulauttaa eri kuvat yhdeksi tiedostoksi, on siinä kysymys samasta asiasta. Toki, jos toiminnon käytettävyys on perinteistä parempi kuvanlaadun kärsimättä, on ominaisuus tervetullut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja