Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebookin yritysoston tähtäimenä kutistaa käyttäjien nettilaskuja

Valtteri Ahonen

Facebookin yritysoston tähtäimenä kutistaa käyttäjien nettilaskuja
Facebook on ilmoittanut ostaneensa israelilaisen Onavon. Onavo on erikoistunut mobiilidataan ja muun muassa sen kompressointiin. Kaupan tarkkoja tietoja ei julkistettu, mutta kauppahinnan arvellaan olevan 150-200 miljoonaa dollaria.

Onavo tarjoaa tällä hetkellä itsenäisiä sovelluksia, kuten suosittu Onavo Extend, jonka tarkoitus on kontrolloida datankäyttöä mobiililaitteissa. Vastaavia sovelluksia on markkinoilla muitakin, ja niiden pääasiallinen tehtävä käyttäjän näkökulmasta on viilata netin käytöstä aiheutuvia kustannuksia vähentämällä liikuteltavan datan määrää.

Tämä lienee syy Facebookin kiinnostukseen yritystä kohtaan. Facebookin käyttäjät liikuttelevat päivittäin valtavia määriä dataa mobiililaitteidensa kautta, ja tämän datankäytön tehostaminen ja optimoiminen on kaikkien yhtinen etu. Ensikädessä siitä hyötyvät kuitenkin ne, jotka maksavat netistään siirtomäärien mukaan.Onavo jatkaa toimintaa omalla nimellään, eli markkinoilla olevat sovellukset pysyvät toiminnassa ainakin toistaiseksi. Yhtiön perustajat, Guy Rosen ja Roi Tiger, kertoivat blogissaan olevansa hyvin innoissaan päästessään mukaan osaksi suurempaa kuviota ja auttamaan ihmisiä pääsemään verkkoon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.