Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple perustaa uuden tehtaan – todennäköisesti safiirilasin valmistusta varten

1
Manu Pitkänen

Apple perustaa uuden tehtaan – todennäköisesti safiirilasin valmistusta varten
Apple aikoo rakentaa tehtaan Arizonan pääkaupungin Phoenixin läheisyydessä sijaitsevaan Mesaan, kertoo osavaltion kuvernööri Janice Brewer. Rakentamisvaiheessa tehdas työllistää 1700 henkeä ja toiminnan alkamisen jälkeen se työllistää 700 työntekijää.

Apple ei ole vielä kertonut mitä tehtaassa on tarkoitus valmistaa, mutta GT Advanced Technologiesin julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan toiminta liittyisi safiirilasin tuotantoon. GT Advanced Technologies kertoi eilen, että se on solminut Applen kanssa monivuotisen sopimuksen. Sen myötä yhtiö sitoutuu tuottamaan Applen tarvitseman safiirilasin Applen Arizonan tehtaassa.

Apple maksaa GT Advanced Technologiesille ennakkomaksuna 578 miljoonaa dollaria, jonka se korvaa Applelle vuosien 2015–2020 aikana. IPhonen kameran linssi on valmistettu safiirilasista, kuten on myös iPhone 5s:n kotinäppäimen pintakin. Markkinaspekulaatioissa on puhuttu, että Apple voisi laajentaa materiaalin käyttöä iPhonen näyttöön.Safiirilasi on erittäin kova materiaali ja eikä se naarmuunnu helposti.

Applen tehtaalla aiotaan käyttää ensimmäisestä päivästä alkaen uusiutuvaa energiaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

1

"IPhonen kameran linssi on valmistettu safiirilasista, kuten on myös iPhone 5s:n kotinäppäimen pintakin."

Mitäköhän toimittaja mahtaa tarkoittaa "linssillä"? IPhone 5s:n objektiivissa ei ole yksi vaan viisi linssiä, eikä niitä ole tehty safiirilasista vaan muovista. Vain objektiivin edessä oleva läpinäkyvä suoja on tehty safiirilasista. On tärkeää tarkistaa faktat ennen uutisointia. Jos ei tee näin, ja käyttää lähteenä ulkomaisia tusinasivustoja, päätyy juttuihin lähes varmasti virheellistä tietoa.

Suomalaisten, englanninkielisiä lähteitä kääntävien uutissivustojen olisi myös jo korkea aika oppia, että englanninkielen "lens" voi tarkoittaa sekä objektiivia että linssiä, mutta suomenkielessä "linssi" ei tarkoita koko objektiivia, vaan vain sen yksittäistä optista elementtiä. Englanninkielen käytäntö on sekavampi, ja aiheuttaa väärinkäsityksiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.