Motorolan Project Ara -älypuhelinhanke edistyy hyvää tahtia

Manu Pitkänen

Motorolan Project Ara -älypuhelinhanke edistyy hyvää tahtia
Googlen omistaman matkapuhelinvalmistaja Motorolan toimitusjohtaja Dennis Woodsiden mukaan yhtiön Project Ara on pitkällä prototyyppimallin kehityksessä. Ara on Motorolan ja Phonebloksin yhteinen hanke, jonka tavoitteena on luoda modulaarinen älypuhelin.

Modulaarinen älypuhelin mahdollistaisi tiettyjen komponenttien päivittämisen ja vaihtamisen ilman että koko puhelin pitää uusia. Ajatus on sama kuin esimerkiksi järjestelmäkameroiden objektiiveissa tai pöytäkoneissa.

Rakentelijoita ja gadget-intoilijoita varmasti kiinnostavan hankkeen suurin ongelma on yhtenäisen ja avoimen liitäntästandardin luominen. Tällä hetkellä tällaista standardia ei ole olemassa, joten Motorolan pitää itse rakentaa sellainen. Woodside ei kertonut tubettaja Marques Brownleen haastattelussa koska Motorola olisi valmis esittelemään jotakin valmista maailmalle, mutta prototyypin kehityksessä ollaan jo pitkällä.

Woodside ei osannut sanoa miten kauan modulaarisen puhelimen mahdollistava runko pystyisi täyttämään tehtävänsä. Teknologian nopean kehityksen vuoksi nyt määritellyn rungon tekniset rajoitteet tulevat väistämättä jossakin vaiheessa eteen ja estävät täyden hyödyn saannin uusista komponenteista. Woodside visioi vuosittain esiteltävästä rungosta. Hän arvioi myös, että Moto X:n yhteydessä esiteltyä Moto Maker -räätälöintipalvelua voitaisiin hyödyntää Project Aran kohdalla.Project Araa käsitellään alla olevassa videossa kohdasta 12:00 eteenpäin.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.