Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan Project Ara -älypuhelinhanke edistyy hyvää tahtia

Manu Pitkänen

Motorolan Project Ara -älypuhelinhanke edistyy hyvää tahtia
Googlen omistaman matkapuhelinvalmistaja Motorolan toimitusjohtaja Dennis Woodsiden mukaan yhtiön Project Ara on pitkällä prototyyppimallin kehityksessä. Ara on Motorolan ja Phonebloksin yhteinen hanke, jonka tavoitteena on luoda modulaarinen älypuhelin.

Modulaarinen älypuhelin mahdollistaisi tiettyjen komponenttien päivittämisen ja vaihtamisen ilman että koko puhelin pitää uusia. Ajatus on sama kuin esimerkiksi järjestelmäkameroiden objektiiveissa tai pöytäkoneissa.

Rakentelijoita ja gadget-intoilijoita varmasti kiinnostavan hankkeen suurin ongelma on yhtenäisen ja avoimen liitäntästandardin luominen. Tällä hetkellä tällaista standardia ei ole olemassa, joten Motorolan pitää itse rakentaa sellainen. Woodside ei kertonut tubettaja Marques Brownleen haastattelussa koska Motorola olisi valmis esittelemään jotakin valmista maailmalle, mutta prototyypin kehityksessä ollaan jo pitkällä.

Woodside ei osannut sanoa miten kauan modulaarisen puhelimen mahdollistava runko pystyisi täyttämään tehtävänsä. Teknologian nopean kehityksen vuoksi nyt määritellyn rungon tekniset rajoitteet tulevat väistämättä jossakin vaiheessa eteen ja estävät täyden hyödyn saannin uusista komponenteista. Woodside visioi vuosittain esiteltävästä rungosta. Hän arvioi myös, että Moto X:n yhteydessä esiteltyä Moto Maker -räätälöintipalvelua voitaisiin hyödyntää Project Aran kohdalla.Project Araa käsitellään alla olevassa videossa kohdasta 12:00 eteenpäin.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja