Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin hallitsija: Innovoinnista ei pidetä vapaapäiviä ja vanhat mallit haudataan

Manu Pitkänen

Samsungin hallitsija: Innovoinnista ei pidetä vapaapäiviä ja vanhat mallit haudataan
Samsung Electronicsin hallituksen puheenjohtaja Lee Kun-hee peräänkuulutti uudenvuodenpuheessaan innovointia ja siirtymistä uusiin bisnesmalleihin. Hän haluaa yhtiön siirtävän painopistettä laitevalmistuksessa ohjelmistokehitykseen.

Samsung on onnistunut kasvamaan jättimäiseksi monialayhtiöksi tuomalla markkinoille edullisia vaihtoehtoja kilpailijoiden laitteille. Yhtiöstä on syntynyt mielikuva muiden perässä hiihtävänä jättinä, ei niinkään alaa eteenpäin vievänä pioneerina. Vielä vähemmän Samsung muistetaan sen luomista ohjelmistoista.
Korealaisyhtiön puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että sen innovaatiot ovat syntyneet tuotteissa, jotka eivät ole suoranaisesti suunnattu kuluttajamarkkinoille.

71-vuotiaan Lee Kun-heen puhe alleviivaa sitä, että Samsungin on panostettava Tizen-käyttöjärjestelmän kehitykseen. Tietokoneista tuttu bisnesmalli, jossa Samsung kokoaa raudan ja ostaa ohjelmiston muualta, ei välttämättä ole enää optimaalinen ratkaisu.

Apple on omalla esimerkillään osoittanut, että integroitujen tuotteiden valmistus voi olla äärimmäisen kannattavaa ja niiden kehitystä helppo hallita. Microsoft on Nokia-kaupoillaan ottamassa askeleen tähän suuntaan ja Google teki siirtonsa Motorola-kaupan myötä jo aiemmin. Tizenin avulla Samsung pystyisi tuomaan markkinoille laitteita, joiden ohjelmisto, kamera, näyttö, muisti jne. olisi kaikki luotu talon sisällä. Maailmassa hyvin harva yhtiö pystyisi samaan tässä mittakaavassa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja