Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple osti yhden miehen yhtiön: Luvassa voi olla huomattava parannus iPhonen kamerasovellukseen

Manu Pitkänen

Apple osti yhden miehen yhtiön: Luvassa voi olla huomattava parannus iPhonen kamerasovellukseen
Teknologiasivusto TechCrunchin tietojen mukaan Apple on ostanut australialaisen John Papandriopouloksen perustaman SnappyLabs-yhtiön, joka esitteli viime kesän lopulla uudistetun SnappyCam-sovelluksen. Se oli rajoja rikkova ohjelma, sillä se mahdollisti ensimmäistä kertaa sarjakuvauksen iPhone 5:llä 20 FPS:n nopeudella (täydellä natiiviresoluutiolla).

Kilpailevat sarjakuvausohjelmat laskevat kuvien resoluutiota kuvausnopeuden kasvattamiseksi, mutta SnappyCamillä voi täydellä resoluutiollakin napata nopeasti kuvia. On myös huomionarvoista, että Applen oma sarjakuvaustila iPhone 5s:ssä kykenee ottamaan vain kymmenen kuvaa yhdessä sekunnissa. Papandriopouloksen sovellus oli tällä saralla selvä askel eteenpäin ja TechCrunchin tietojen mukaan Applen lisäksi muut teknologiayhtiöt olivat kiinnostuneita SnappyCamin tekniikan ostamisesta.

Papandriopouloksen läpimurto perustuu JPEG-kuvien taustalla olevien pakkausalgoritmien optimoimiseen ARM-suorittimille. Lisää yksityiskohtia SnappyCamin teknisistä taustoista löytyy yhtiön blogista, joka on nyt kuitenkin poistettu. Teksti löytyy kuitenkin edelleen Wayback Machinen kautta.Nopeasta sarjakuvauksesta on hyötyä etenkin silloin kun kuvattavana kohteena on nopeasti eteneviä tilanteita, kuten vaikkapa urheilutapahtuma.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.