Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Testissä: Nvidia Tegra K1 päihittää iPhone 5s:n ja Snapdragon 800:n

Manu Pitkänen

Testissä: Nvidia Tegra K1 päihittää iPhone 5s:n ja Snapdragon 800:n
Tom's Hardware on julkaissut testiartikkelin, jossa Nvidian CES-messuilla esittelemän Tegra K1 -järjestelmäpiirin suorituskykyä verrataan Qualcommin Snapdragon 800:aan, Tegra 4:ään Applen A7:ään.

Tegra K1 perustuu neljään ARM:n suunnittelemaan Cortex-A15-ytimeen, joiden kellotaajuus voi parhaimmillaan olla 2,3 gigahertsiä (markkinoille on kyllä tulossa myöhemmin Nvidian omiin Denver-ytimiin perustuva versio). Suoritinytimien jatkona on Kepler-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain (192 CUDA-ydintä). Tom's Hardware testasi Tegra K1:tä Lenovon ThinkVision 28 -älynäytöllä (3840x2160 pikseliä) ja sitä vastassa olivat Nexus 5 (Snapdragon 800), Evgan Tegra Note 7 (Tegra 4) ja Applen iPhone 5s (A7).

Mittauksissa keskityttiin graafiseen suorituskykyyn ja testeinä käytettiin 3DMarkia, GFXBenchiä ja AnTuTua.3DMark Ice Storm Unlimited -testi suoritetaan 720p-tarkkuudella, joten laitteiden natiiviresoluutio ei vaikuta tuloksiin ja se soveltuu eri alustojen vertailuun. Tegra K1 päihittää muut piirit niin kokonaispisteissä kuin grafiikkatestissäkin. Fysiikkatestissäkin K1 on muita edellä, mutta selvästi pienemmällä erolla. IPhone 5s:n PowerVR G6430 -grafiikkapiiri on grafiikkatestissä toisiksi nopein, mutta muissa testeissä se on viimeinen.

GFXBench v2.7:n testivalikoimasta valittiin T-Rex HD, joka ajettiin läpi niin näyttö päällä kuin sammutettunakin (offscreen, 1080p). Offscreen-lukemissa laitteiden näyttöjen natiiviresoluutio ei vaikuta tuloksiin ja Tegra K1 on näin ollen jälleen nopein. IPhone 5s on toisiksi vikkelin, mutta onscreen-tuloksissa Imaginationin suunnittelema PowerVR-grafiikkapiiri tuottaa parhaimman ruudunpäivitysnopeuden.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.