Apple nostattaa hypeä: Myynti Kiinassa ennätystasolla

Manu Pitkänen

Apple nostattaa hypeä: Myynti Kiinassa ennätystasolla
IPhone 5c:n ja 5s:n myynti maailman suurimman teleoperaattorin kautta alkaa ylihuomenna Kiinassa, minkä johdosta Applen toimitusjohtaja Tim Cook ja China Mobilen hallituksen puheenjohtaja Xi Guohua olivat toimittajien haastateltavana Pekingissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Cookin mukaan hänellä on kovat odotukset China Mobile -yhteistyökuvion suhteen, mistä ylihuominen on vain alkua. Hän ei selventänyt kommenttiaan sen paremmin, mutta yhteistyötä on ilmeisesti tarkoitus syventää tulevaisuudessa. Cook uskoo iPhone-puhelimien ympärillä pyörivän harmaan kaupan laantuvan nykyisestä, kun iPhonen myyntiverkosto ulottuu uusille alueille 3000 China Mobilen myymälän ansiosta.

Vaikka Applen loka-joulukuun tuloksen julkistukseen on enää vajaa kaksi viikkoa aikaa, ja yritykset eivät yleensä tällaisessa tilanteessa julkaise uutta tietoa, toteaa Tim Cook menneen neljänneksen olleen Kiinassa ennätyksellisen hyvä. Cook ei paljastanut numeroita, mutta Xi Guohuan mukaan iPhonen ennakkotilauksia on tehty noin 60 000 puhelimen päivätahdilla ja 13. tammikuuta mennessä iPhonea oli varattu jo 1,2 miljoonaa kappaletta. WSJ uutisoi eilen, että Foxconn oli toimittanut China Mobilelle viime viikolla kaikkiaan 1,4 miljoonaa iPhone 5s:ää.IPhone-mallien hinnat ovat China Mobilelle korkeampia kuin China Unicomilla tai China Telecomilla, jotka ovat alkaneet myydä Applen puhelimia alennetuilla hinnoilla.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -18%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1216 €

Xiaomi Redmi Note 12S – hinta laskenut -15%

Xiaomi Redmi Note 12S
187 € CDON
192 € Proshop
219 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.