Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkimus: kännykän käyttö kävellessä saattaa aiheuttaa terveysongelmia

Juha Tuppi

Tutkimus: kännykän käyttö kävellessä saattaa aiheuttaa terveysongelmia
Tutkimusten perusteella tekstiviestin näppäily tai kännykän tuijottaminen kävellessä voi aiheuttaa tasapaino-ongelmia sekä terveydellisiä haittoja.

Business Insider raportoi tänään Queenslandin yliopistossa suoritetusta tutkimuksesta, jossa 26 testihenkilöä laitettiin kävelemään samalla kun he kirjoittivat tai lukivat viestiä puhelimestaan. Henkilöiden asentoa ja liikkumista tarkkailtiin tietokoneen avulla.

Tyypillinen reaktio oli pään painaminen eteenpäin, jolloin testihenkilöiden tasapaino huonontui huomattavasti. Lisäksi pään painaminen rasittaa ylempiä selkänikamia niin, että pitkäkestoinen rasitus saattaa vetää selkärangan väärään asentoon. Fysioterapeutit kutsuvatkin puhelimen tuijottelusta aiheutuvaa niska- ja hartiasärkyä "tekstariniskaksi".

Aiempi San Franciscon osavaltion yliopiston suorittama tutkimus paljasti, että 83% tutkimuksessa testatuista henkilöistä koki käsi- ja niskasärkyä tekstatessaan. Osalla oireisiin kuului myös kohonnut syke.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.