Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nintendo kokeili Game Boy Advancen pelejä mobiililaitteelle jo vuonna 2004

Juha Tuppi

Nintendo kokeili Game Boy Advancen pelejä mobiililaitteelle jo vuonna 2004
Nintendon huhutuista suunnitelmista tuoda pelejään jossain muodossa mobiililaitteille on kirjoitettu runsaasti mediassa tällä viikolla. Harva kuitenkaan tietää, että ajatus on kaikkea muuta kuin tuore.

Microsoftin vuonna 2008 ostaman mobiililaitteisiin erikoistuneen Danger Inc. -yrityksen entinen työntekijä Chris DeSalvo kertoi taannoisessa kirjoituksessaan Dangerin pyrkineen vuonna 2004 yhdistämään Nintendon Game Boy Advance -käsikonsolin ja Danger Hiptop -nimelläkin tunnetun T-Mobile Sidekick -älypuhelimen. Hänen mukaansa ajatus yhteistyöstä syntyi Dangerin huomatessa, että heidän Sidekick-älypuhelimensa laitteisto oli suurin piirtein sama kuin Nintendon Game Boy Advancessa.

Danger istutti Game Boy Advancen piirisarjan puhelimeensa sekä loi ohjelmiston, joka salli Game Boyn käynnistämisen, sulkemisen ja pelien pysäyttämisen esimerkiksi puheluun vastattaessa. Danger kehitti myös sovelluskaupan Game Boy Advancen peleille, josta niitä pystyi lataamaan digitaalisena puhelimeen.DeSalvon mukaan Nintendo ihastui ajatukseen, mutta laite ja sen palvelut kaatuivat lopulta siihen, etteivät Nintendon lisenssit peleihinsä sisältäneet oikeuksia digitaaliseen levitykseen. Pelikatalogin muokkaaminen sähköiseen muotoon, hinnoittelusta päättäminen ja muut tarvittavat muutokset asian eteenpäin viemiseksi kuluttajamarkkinoille olisivat vieneet niin kauan aikaa, ettei laite palveluineen olisi kerennyt tuleville joulumarkkinoille, joten hanke kuoli pystyyn.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.