Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomessa ostettiin viime vuonna lähes miljardilla eurolla puhelimia ja tabletteja

Manu Pitkänen

Suomessa ostettiin viime vuonna lähes miljardilla eurolla puhelimia ja tabletteja
Suomen kodintietotekniikkamarkkinaa seuraavan Kotekin mukaan suomalaiset ostivat viime vuonna lähes miljardilla eurolla puhelimia ja tabletteja. Taulutietokonemyynnin arvo lähes tuplaantui viime vuonna ja kappalemäärissä mitattuna kasvu oli vielä rivakampaa.

Kotekin tilastoinnin mukaan yhä useampi Suomessa ostettu puhelin on älypuhelin. Viime vuonna Suomessa ostettiin 1,86 miljoonaa uutta älypuhelinta ja 640 000 peruspuhelinta. Puhelimiin käytettiin rahaa yhteensä 700 miljoonaa euroa ja uusi puhelin maksoi keskimäärin 281 euroa. Yksinkertaistetusti voidaan sanoa, että suomalaiset ostavat noin 300 euroa maksavia älypuhelimia.
Taulutietokoneita myydään kappalemääräisesti enemmän kuin kannettavia ja pöytätietokoneita – rahaa niihin käytettiin viime vuonna noin 270 miljoonaa euroa. Kovasta tablet-buumista huolimatta kannettaville tietokoneille löytyy ostajia lähes entiseen malliin. Maailmalla PC-markkina koki viime vuonna historiansa kovimman laskun, mutta Suomessa viime vuosi ei ollut poikkeuksellinen. Pöytäkoneiden myynti putosi kyllä lähes kymmenen prosenttia, mutta vuosi 2012 oli pahempi laskuvuosi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja