LG G Flex: ensivaikutelmia sekä laite- ja julkaisutietoja

Juha Tuppi

LG G Flex: ensivaikutelmia sekä laite- ja julkaisutietoja
LG esitteli uuden lippulaivapuhelimensa tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Ohessa hieman ensivaikutelmia kaarevasta älypuhelimesta.

LG:n Jan Lindgren kertoi tänään pidetyssä LG G Flex -älypuhelimen julkistustilaisuudessa yhtiön tämän vuoden tavoitteista Suomen suhteen. LG pyrkii kohdistamaan entistä enemmän markkinointiaan Suomeen ja tuomaan lisää tuotteitaan Suomen markkinoille. Yhtiön tavoitteena on myös päästä tänä vuonna Pohjoismaiden kolmanneksi suurimmaksi valmistajaksi Android-laitteiden markkinoilla.

LG:n älypuhelinten uusin lippulaivamalli G Flex edustaa yhtiön näkemystä näyttöjen kehityksestä, jossa tässä vaiheessa ollaan menossa kaarevissa näytöissä. Seuraavana tulevat taivuteltavat näytöt, joista edetään lopulta kokoon taitettaviin näyttöihin. LG G Flex -älypuhelimen kaarevuuden etuina pidetään pääasiallisesti kolmea seikkaa: äänenlaadun paranemista puhelimen kaartuessa kasvojen myötäisesti, käyttöergonomiaa paremmin käsiin sopivan muotoilun perusteella sekä käyttökokemuksen syventymistä näytön katselun optimoimisen kannalta.


Myös laitteen paketti on muotoiltu kaarevaksi.LG G Flex on kuitenkin muutakin kuin kaareva älypuhelin: laitteesta löytyy kuuden tuuman kaareva OLED-näyttö 1280 x 720 -resoluutiolla, Qualcommin 2,26 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinprosessori, kaksi gigatavua keskusmuistia ja 32 gigatavua tallennuskapasiteettia. Kuvien otto onnistuu 13 megapikselin takakameralla tai 2,1 megapikselin etukameralla, ja videokuvaa laite tallentaa sekä toistaa 1080p-tarkkuudella. Yhteyksistä vastaavat kahden taajuuden Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 BLE/HS sekä Miracast- ja SmartShare-toiminnot. Käyttöjärjestelmänä rullaa toistaiseksi Androidin 4.2.2 -versio, ja päivityksen luvattiin olevan tulossa. Laitteen mitoiksi on ilmoitettu 160,5 x 81,6 x 7,9/8,7 millimetriä ja painoksi 177 grammaa.


LG G Flex -älypuhelimella otettu kuva.

Puhelin tulee myös uusilla ominaisuuksilla varustettuna, joista tunnetuin lienee jo netissä kohuttu "itsensä parantava takakansi". Tuhoutumattomaksi ominaisuus ei puhelinta tee, mutta LG:n mukaan se suojaa laitteen selkämystä naarmuilta kymmenen kertaa normaalipintaa tehokkaammin. Puhelimen luvattiin myös kestävän hetkellistä suoristumista, ja pikatestin perusteella laite selvisikin koetuksesta moitteetta.Käyttöliittymän puolella mainostettiin Quick Theater- ja Dual Window -ominaisuuksia, joista ensin mainittu tarjoaa nopean pääsyn kuviin, videoihin ja YouTubeen ja jälkimmäinen sallii näytön jakamisen kahteen ikkunaan, joiden koot ovat käyttäjän määriteltävissä.

Pikaisen kokeilun perusteella G Flex vaikutti yllättävän näppäräkäyttöiseltä kuuden tuuman laitteeksi jopa yhdellä kädellä räpellettynä - oletettavasti kiitos kuuluu juurikin sen kaarevuudelle. Ohut ja kevyt älypuhelin tuntui mukavalta kädessä ja näyttökään ei loukannut esteettistä silmää ainakaan ensivilkaisulla. Syvempi analyysi vaatii luonnollisesti perinpohjaisen testauksen, joten tarkempaa arviota laitteelle ei tältä pohjalta uskalla vielä antaa.


Lopuksi vielä sekä hyvät että huonot uutiset: LG G Flex tulee Suomessa myyntiin 14. helmikuuta, ja suositushinnaksi on kaavailtu suhteellisen suolaiselta tuntuvaa 799 euroa.
Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.