HTC:ltä tulossa tänä vuonna puettavaa teknologiaa

Manu Pitkänen

HTC:ltä tulossa tänä vuonna puettavaa teknologiaa
HTC aikoo laajentua puettaviin laitteisiin tämän vuoden aikana, kirjoittaa Bloomberg. Laajentumispyrkimykset paljasti yhtiön hallituksen puheenjohtaja Cher Wang.

Wangin mukaan älykellosuunnitelmia pyöriteltiin HTC:llä jo muutama vuosi sitten, mutta tuotteen lanseerauksen esteenä oli huono akkukesto ja LCD-näyttöön liittyvät ongelmat. Kyseessä oli ilmeisesti Windows-pohjainen laite, josta yhtiön toimitusjohtaja Peter Chou vihjasi viime vuonna. Näistä vioista on ilmeisesti päästy eroon ja yhtiö on valmis esittelemään tuotteensa jo tämän vuoden aikana. Rohkeutta uusien tuotekategorioiden esittelemiseen löytyy, vaikka HTC:n tablet-suunnitelmat menivät mönkään ja älypuhelimissakin suunta on ollut viime aikoina alaspäin.

Näin pitääkin olla, sillä HTC:n kilpailijatkin valmistelevat parhaillaan omia puettavia laitteita, eikä yhtiöllä ole varaa jäädä junasta. Samsung lanseerasi Galaxy Gear -kellon viime syksynä ja jatkoa sille on odotettavissa jo keväällä. LG esitteli vuorostaan CES-messuilla Life Band Touch -aktiivisuusranneketta ja yhtiöltä sopii odottaa lisää tuotteita tämän vuoden aikana. Applellakin on käynnissä iWatch-hanke, jonka tuloksia saatetaan nähdä jo tänä vuonna. Myös Google Glass -älylasien pitäisi tulla laajemmin saataville tänä vuonna.Viime vuoden lokakuussa Bloomberg ja Financial Times kertoivat HTC:n suunnittelevan omaa älykelloa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.