Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applea vastaan nostettu miljardikanne voi kaatua pieneen yksityiskohtaan

Manu Pitkänen

Applea vastaan nostettu miljardikanne voi kaatua pieneen yksityiskohtaan
Baijerilainen IPCom osti vuonna 2007 saksalaisen Robert Bosch GmbH:n patentteja ja sai samalla omistukseensa matkapuhelinverkoissa hätäpuhelujen priorisointia kuvailevan patentin. IPComin tuoreiden syytösten mukaan Applen iPhone-puhelimet loukkaisivat tätä DE19910239-patenttia ja vaatii itselleen 1,6 miljardin euron korvausta.

Patenttitrolliksi luokiteltavan IPComin kanne voi kuinkin kaatua, sillä tapausta käsittelevän tuomari Holger Kircherin mukaan yhtiön tulisi oikeuskäsittelyssä pystyä osoittamaan että patentoitu tekniikka on riippumaton priorisointisignaalin pituudesta. IPComin omistaman patentin alkuperäisessä versiossa pituutta ei ollut erikseen määritelty, mutta korjatussa patentissa pituus on määritelty yhdeksi bitiksi.

Applea edustava asianajaja Wolrad Prinz zu Waldeck und Pyrmontin mukaan 3G-standardissa käytetty priorisointisignaali on kolme bittiä pitkä ja Apple ei siten loukkaa IPComin patenttia.


IPComin asianajajan mukaan patenttitekstiä ei tulisi lukea kuin piru raamattua, vaan sen tulkinnassa saa käyttää omaa järkeäkin.

Apple, Nokia, HTC, Ericsson ja Vodafone vaativat Europan patenttitoimistoa (EPO) hylkäämään IPCoimin patentin ja se teki niin vuonna 2012. IPCom valitti päätöksestä ja EPO suostui viime kuussa pyörtämään päätöksensä, mutta sen kattavuutta rajoitettiin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja