Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiina rakentaa kansallista mobiilimaksujärjestelmää

Manu Pitkänen

Kiina rakentaa kansallista mobiilimaksujärjestelmää
Kiinan kansanpankki on esitellyt kansallisen mobiilimaksujärjestelmän, jonka ansiosta ostokset voi maksaa käteisen tai maksukorttien sijaan NFC:llä varustetulla puhelimella. Sen testikäyttö alkoi viime vuoden lopulla. Maailman suurin teleoperaattori China Mobile on mukana järjestelmän testaamisessa.

NFC-pohjainen maksaminen on ollut Kiinassa mahdollista, mutta sen käyttöönotto on levinnyt hitaasti. Viime vuonna vain 0,8 prosenttia mobiilisti maksetuista ostoksista tehtiin NFC:n avulla. Selvästi suositumpia ovat olleet tekstiviesti- ja verkkopohjaiset maksutavat. Syy NFC:n käytön vähäisyyteen voi kuitenkin olla myös siinä, etteivät sitä tukevat maksupäätteet ole levinneet kovin laajalle. Ehkä kansanpankin esittelemä järjestelmä saa tekniikan yleistymisen parempaan vauhtiin.

IReasearchin mukaan Kiinassa maksettiin ostoksia mobiilisti 1,2 biljoonan juanin eli 144 miljardin euron edestä. Summa on kahdeksankertainen edellisvuoteen nähden.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.