Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yllättävä käänne: Kiinan älypuhelinmyynti taittui laskuun

Manu Pitkänen

Yllättävä käänne: Kiinan älypuhelinmyynti taittui laskuun
Kiina on ollut älypuhelinmyynnin yksi suurimmista kasvuvetureista ja nykyään noin joka kolmas älypuhelin toimitetaan Kiinan markkinoille myytäväksi. Viime vuoden lopulla toimitetuista 284 miljoonasta älypuhelimesta 90,8 miljoonaa suuntautui Kiinaan.

Kiinan älypuhelinmarkkina on kuusinkertaistunut kevään 2011 jälkeen – eli sen jälkeen kun Nokia päätti siirtyä Windows Phoneen valloittaakseen Pohjois-Amerikan markkinat. Kasvukäyrä on ollut jyrkkä, mutta viime vuoden lopulla Kiinan älypuhelinmarkkina kutistui ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen (Q3/Q4-vertailu). Syksyllä 2013 Kiinaan toimitettujen älypuhelimien määrä oli yli 94 miljoonaa älypuhelinta, mutta loka-joulukuussa toimitukset laskivat 90,8 miljoonaan kappaleeseen.

Onko Kiinan älypuhelinmarkkina sitten saavuttanut huippunsa? IDC:n mukaan ei, sillä China Mobile avasi uuden 4G-verkkonsa vasta viime vuoden lopulla, minkä takia 4G-puhelimien toimitukset pääsivät kunnolla vauhtiin tämän vuoden alussa. Laskun taustalla oli myös operaattoreiden päätös leikata pieninäyttöisten puhelimien myynninedistämistukea. Kannattaa pitää mielessä myös se, että Kiinassa länsimaista joulua vastaava sesonkimyynti ajoittui tammikuulle (kiinalainen uusivuosi).Intian älypuhelinmarkkina on kehittynyt hitaammin kuin Kiinassa, mutta sielläkin ollaan havaittavissa merkkejä orastavasta kasvusta. IDC:n mukaan Intiaan toimitettiin viime vuoden lopulla 15 miljoonaa älypuhelinta, joka on kolme kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.