Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Perseptiivinen kuvaus tulee älypuhelimiin: Google esitteli Project Tangon

Manu Pitkänen

Perseptiivinen kuvaus tulee älypuhelimiin: Google esitteli Project Tangon
Google on esitellyt Project Tango -prototyyppipuhelimen, jonka keskeisin hienous on sen kyky havannoida ja kartoittaa ympäröivä maailma kolmiulotteisena. Puhelimesta löytyy neljän megapikselin kameran lisäksi liiketunnistuskamera ja syvyyskamera. Kameroiden jatkeena on kaksi konenäköön suunniteltua piiriä.

Project Tango on Motorolan organisaatioon aiemmin kuuluneen Advanced Technology and Projects -ryhmän (ATAP) tuotoksia. Kun Motorola myytiin, jäi ATAP Googlelle ja se siirrettiin osaksi Android-ryhmää. ATAPin muihin projekteihin kuuluu esimerkiksi Ara eli modulaarinen älypuhelin.

Google aikoo jakaa Project Tango -puhelimen 200 valikoidulle kehittäjälle ja omasta kiinnostuksesta voi ilmoittaa Googlelle. Puhelimeen isketyn kuvausjärjestelmän ansiosta sillä voidaan luoda nopeasti kolmiulotteisia karttoja sisätiloista. Lisäksi se soveltuu laajennettua todellisuutta hyödyntäviin peleihin ja sovelluksiin. Puhelimen taustalla toimii Myriad 1 -suoritinpiiri.Hakukonejätti ei ole ainoa, joka on kiinnostunut vastaavanlaisesta tekniikasta. Apple osti nimittäin viime vuonna PrimeSense-nimisen yrityksen, joka kehitti aikoinaan Xbox 360:lle ensimmäisen Kinect-ohjaimen tekniikan. PrimeSense on sittemmin kehittänyt tekniikkaa eteenpäin ja piiri on onnistuttu kutistamaan tablet-kokoluokkaan. TechCrunchin mukaan kehitteillä on myös puhelimiin mahtuva piiri, mutta sen valmistumiseen menee vielä aikaa, eikä sitä ole siksi esitelty julkisuudelle. Myös Intel on panostanut paljon vastaavaan tekniikkaan.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.