Mozilla lupaa 25 dollarin älypuhelinten tulvaa

Valtteri Ahonen

Mozilla lupaa 25 dollarin älypuhelinten tulvaa
Firefox-selaimestaan parhaiten tunnettu Mozilla on ollut jälleen mukana myös Mobile World Congressissa. Tämä tietysti siksi, että se on jo useamman vuoden ajan kehittänyt omaa käyttöjärjestelmää älypuhelimille.

Mozilla kertoi odottavansa markkinoille paljon uusia älylaitteita hyvin edullisiin hintaluokkiin, jopa 20 euron tietämille. Aiheesti kirjoitti esimerkiksi PCMag.

Esimerkiksi Huawei ja LG kehittävät tällä hetkellä Mozillan järjestelmällä toimivia puhelimia, ja Panasonic on kertonut aikeistaan käyttää Firefox OS:ää omassa televisiossaan. Mozilla kehittää myös shanghailaisen Spreadtrumin kanssa noin 20 euron laitetta, jonka se toivoo innostavan valmistajia samansuuntaisten laitteiden kehittämiseen.

Firefox OS on suunnattu ensisijaisesti edullisiin laitteisiin, eikä se yritäkään (ainakaan tässä vaiheessa) kilpailla markkinajohtajien ominaisuuksien kirjoa vastaan. Tästä huolimatta kehitystä tapahtuu moneen suuntaan, ja esimerkiksi ZTE julkisti jo tuplaydinprosessorilla toimivan Firefox OS -puhelimen (Open C).Järjestelmällä toimivia laitteita on myynnissä ympäri maailmaa, esimerkiksi Brasiliassa, Unkarissa, Intiassa ja Kreikassa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
161 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

OnePlus 12R – hinta laskenut -17%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.