Applen safiirilasituotanto käynnistynee kunnolla kesäkuun jälkeen

Manu Pitkänen

Applen safiirilasituotanto käynnistynee kunnolla kesäkuun jälkeen
Applen tiloissa safiirituotantoa ylösajava GT Advanced Technologies odottaa sen kuluvan vuoden liikevaihdon olevan 600–800 miljoonan dollarin luokkaa. Summasta 80 prosenttia kertyy yhtiön safiiriin liittyvästä bisneksestä, missä Applen safiirituotanto on hallitsevassa osassa.

GTAT odottaa vuoden 2014 liikevaihdosta 90–120 miljoonaa dollaria kertyvän alkupuoliskon aikana (tammi-maaliskuun liikevaihto-odote on 20–30 miljoonaa dollaria). "Takapainotteinen" liikevaihtokertymä viitannee siihen, että yhtiön safiirilasituotanto ja -toimitukset pääsevät kunnolla vauhtiin vasta heinäkuun jälkeen. Verkossa julkaistujen dokumenttien mukaan Apple on kiirehtinyt viranomaisia tekemään päätöksiä, jotta se voisi aloittaa safiirilasin tuotannon ylösajon tehtaalla mahdollisimman nopeasti. Tehdas haluttiin käynnistää tässä kuussa.

GTAT:n viime vuoden lopun liikevaihto putosi rajusti toissa vuoden vastaavasta ajanjaksosta, mikä johtui etupäässä siitä, että yhtiö joutui keskittymään Applen tehtaalla tarvittavien tuotantolaitteiden valmistukseen.



Vaikuttaa todennäköiseltä, että Applen ensi syksynä esiteltävässä laitteessa (tai useammassa) käytetään safiirilasia muuallakin kuin iPhonen kotinäppäimen ja kameran suojissa. On mahdollista, että esimerkiksi tulevan iPhonen näytön materiaali olisi kestävää safiiria. Kaikki safiiritoimitukset eivät välttämättä tule Applen omasta tehtaasta ja yhtiö saattaa ainakin alkuvaiheessa tukeutua muihin valmistajiin. Canonicalin Mark Shuttleworth paljasti hiljattain, että Apple olisi varannut safiirilasituottajan kolmen vuoden kapasiteetin itselleen. Saman toimittajan safiirilasia oli tarkoitus käyttää Ubuntu Edge -älypuhelimessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.