Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Eurooppalaiset puhletin omistajat päivittävät muita herkemmin pienempään älypuhelimeen

Manu Pitkänen

Eurooppalaiset puhletin omistajat päivittävät muita herkemmin pienempään älypuhelimeen
Isonäyttöisistä, joskus myös puhleteiksi kutsutuista, älypuhelimista on tullut iso markkinatrendi, joka lähti käytännössä liikkeelle vuonna 2011 Samsungin esiteltyä 5,3-tuumaisen Galaxy Note -älypuhelimen. Viisituumaisia puhelimia oli kyllä löytynyt markkinoilta aiemminkin, esimerkiksi Dell Streak, mutta niistä ei syntynyt mitään pitkäkestoista.

Tutkimusyhtiö Kantarin mukaan puhlettihurman ensimmäiseen aaltoon mukaan lähteneet eurooppalaiset kuluttajat ovat nyt hankkimassa uutta puhelinta ja he näyttävät jakaantuvan kahteen leiriin. Yhtiö on saanut selville, että 42 % päivittäjistä on ostamassa itselleen aiempaa pienemmän puhelimen ja loput pysyttelevät nykyisessä kokoluokassa. Päivitysinnokkuus pienempään laitteeseen on selvästi suurempi puhletin omistajilla kuin alemmissa kokoluokissa: 4,0"–4,4" ja 4,5"–4,9".On kuitenkin todettava, että puhletin omistajat myös pysyttelevät nykyisessä kokoluokassa (58 %) hanakammin kuin pienempien puhelimien omistajat, joista noin kolmasosa ostaa seuraavaksi samankokoisen puhelimen ja suurin osa isomman puhelimen.Isolta näytöltä on mukava katsoa videoita, pelata pelejä ja selata verkkoa, mutta koon kasvaessa liian suureksi, puhelimien käsittely muuttuu hankalaksi.

Kiinassa puhlettitrendi on Kantarin mukaan hyvässä nosteessa. Myydyistä puhelimista 31 prosentissa oli yli viisituumainen näyttö, yhdeksässä prosentissa yli 5,5 tuuman näyttö. Euroopassa puhletteja ovat ostaneet pääasiassa nuoret miehet, mutta Kiinassa naiset ostavat isoja puhelimia hanakammin kuin miehet. Joka kolmas älypuhelin toimitetaan Kiinan markkinoille, joten maassa vallitsevat puhelintrendit tulevat näkymään myös valmistajien uusissa laitteissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.