Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung esitteli SGS5:n ja Note 3 Neon järjestelmäpiirit

Matti Vähäkainu

Samsung esitteli SGS5:n ja Note 3 Neon järjestelmäpiirit
Samsung on esitellyt Mobile World Congress -messuilla kaksi uutta Exynos-järjestelmäpiiriä. Exynos 5422 Octa ja Exynos 5260 Hexa ovat kahdeksan- ja kuusiytimiset vaihtoehdot mobiililaitteiden yläpäähän sekä keskikastiin.

Exynos 5422 on varustettu neljällä Cortex-A17- ja neljällä Cortex-A7-ytimellä, jotka kellottavat 1,7 ja 1,3 gigahertsiä. Kuusiytimisestä Exynos 5260 Hexasta uupuu kaksi Cortex-A17-ydintä.
Samsung lupaa parantunutta suorituskykyä sekä entistä virtapihimpää toimintaa. Yksi tärkeä tekijä on uusi HMP-teknologia. Heterogeneous Multi Processing mahdollistaa ytimien käytön millä kombinaatiolla tahansa – vaikka yhtä tai kaikkia kerrallaan. Vastaavanlaisia teknologioita ovat esitelleet myös kilpailijat, kuten MediaTek.

Piirejä tullaan löytämään Galaxy-mallistosta, mutta jo nyt kahdeksan ytiminen on varmistunut Galaxy S5:n toiseen versioon (Suomeen saapuu Snapdragon-piirillä varustettu) ja kuusiytiminen löytyy tammikuun lopussa julkistetusta Galaxy Note 3 Neosta.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja