Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Miljardikanne kaatui – Apple voi huokaista helpotuksesta

Manu Pitkänen

Miljardikanne kaatui – Apple voi huokaista helpotuksesta
Patenttitrolli IPComin Applea vastaan nostama patenttikanne on hylätty mannheimiläisessä oikeusistuimessa. IPComin mukaan Applen 3G-standardien mukainen tekniikka loukkasi sen patenttia, jossa määriteltiin hätäpuheluiden prioriteettia.

Kuten jo aiemmin uutisoimme, IPComin patentissa priorisointisignaalin pituus on rajattu yhteen bittiin, kun 3G-standardissa se on kolme bittiä. Applea edustavien asianajajien mukaan loukkausta ei ole voinut näin tapahtua. IPComin alkuperäisessä patentissa signaalin pituutta ei ollut rajattu, mutta Euroopan patenttitoimisto hylkäsi sen ja hyväksyi uudelleen sanamuodoilla, joissa signaalin pituus on rajoitettu.
Tuomareiden mukaan patenttia tulee tarkastella tarkoin sanamuodoin, koska muutoin Euroopan patenttitoimiston linjaukset jätettäisiin huomioimatta.

IPCom vaati Applelta jopa 1,57 miljardia euron vahingonkorvauksia, mutta nykyisen päätöksen perusteella Applen ei tarvitse maksaa yhtään mitään. Päätös on varmasti mieleen myös muille mobiilialan yhtiöille. Niin Nokia, HTC, Ericsson kuin Vodafonekin ovat vaatineet IPComin omistaman patentin kumoamista.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja