Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Taiwanilaistieto: Applen uuden järjestelmäpiirin valmistus on jo aloitettu

Manu Pitkänen

Taiwanilaistieto: Applen uuden järjestelmäpiirin valmistus on jo aloitettu
Taiwanilaisen Commercial Timesin (Google Translate) tietojen mukaan TSMC olisi aloittanut Applen mobiililaitteissa käytettävän A8-mikropiirin valmistuksen. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Applen suorittimet valmistetaan TSMC:llä, aiemmin vastuussa on ollut Samsung. Uutista siteerasi AFP.

Commercial Timesin mukaan A8 valmistetaan uudella 20 nanometrin tekniikalla. TSMC kertoi alkuvuonna, että se on aloittanut massatuotannon 20 nanometrin tekniikalla Fab 12:ssa ja Fab 14:ssä. Applen piirit valmistetaan viimeksi mainitussa laitoksessa. Commercia Timesin mukaan suoritinpiirien valmistus aloitettiin tänä vuonna pari kuukautta aikaisemmin kuin kahtena edellisenä vuonna.
Lehden tietojen perusteella A8:ssa olisi neljä suoritinydintä ja neljä grafiikkaydintä. Viime vuoden syksyllä esitelty 64-bittisessä A7:ssä on kaksi suoritinydintä. Jutussa mainitaan lisäksi, että seuraavassa iPhonessa käytettäisiin 4,7-tuumaista näyttöä, jonka resoluutio olisi korkeampi kuin mitä nykyään iPhone-puhelimissa käytetään.

Applen on uskottu esittelevän uudet mobiililaitteet syksyllä, kuten se on parina viime vuotena tehnyt. Ennen syksyn julkaisurumbaa Apple saattaa esitellä uuden Apple TV -medialaitteen. Financial Timesin uutisen mukaan sen julkistus tapahtuisi pian. Kenties uudessa Apple TV:ssä käytettäisiin jo A8:aa?

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja