Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Taiwanilaistieto: Applen uuden järjestelmäpiirin valmistus on jo aloitettu

Manu Pitkänen

Taiwanilaistieto: Applen uuden järjestelmäpiirin valmistus on jo aloitettu
Taiwanilaisen Commercial Timesin (Google Translate) tietojen mukaan TSMC olisi aloittanut Applen mobiililaitteissa käytettävän A8-mikropiirin valmistuksen. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Applen suorittimet valmistetaan TSMC:llä, aiemmin vastuussa on ollut Samsung. Uutista siteerasi AFP.

Commercial Timesin mukaan A8 valmistetaan uudella 20 nanometrin tekniikalla. TSMC kertoi alkuvuonna, että se on aloittanut massatuotannon 20 nanometrin tekniikalla Fab 12:ssa ja Fab 14:ssä. Applen piirit valmistetaan viimeksi mainitussa laitoksessa. Commercia Timesin mukaan suoritinpiirien valmistus aloitettiin tänä vuonna pari kuukautta aikaisemmin kuin kahtena edellisenä vuonna.
Lehden tietojen perusteella A8:ssa olisi neljä suoritinydintä ja neljä grafiikkaydintä. Viime vuoden syksyllä esitelty 64-bittisessä A7:ssä on kaksi suoritinydintä. Jutussa mainitaan lisäksi, että seuraavassa iPhonessa käytettäisiin 4,7-tuumaista näyttöä, jonka resoluutio olisi korkeampi kuin mitä nykyään iPhone-puhelimissa käytetään.

Applen on uskottu esittelevän uudet mobiililaitteet syksyllä, kuten se on parina viime vuotena tehnyt. Ennen syksyn julkaisurumbaa Apple saattaa esitellä uuden Apple TV -medialaitteen. Financial Timesin uutisen mukaan sen julkistus tapahtuisi pian. Kenties uudessa Apple TV:ssä käytettäisiin jo A8:aa?

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja