HTC esitteli toisen sukupolven One-älypuhelimen

Manu Pitkänen

HTC esitteli toisen sukupolven One-älypuhelimen
HTC on esitellyt tämän vuoden lippulaivamallinsa, joka on yhtiön kenties tärkeimpiä tuotteita pitkään aikaan. Muutamia vuosia kestäneiden ongelmien myötä taiwanilaisyhtiön matkapuhelinmyynti on sukeltanut syvälle ja se on myös näkynyt tuloksessa. Kelkka yritetään kääntää tänään esitellyn toisen sukupolven HTC Onen myötä.

Puhelin on vuodettu moneen kertaan kevään aikana, joten sen tekniset tiedot olivat jo etukäteen aika hyvin tiedossa. HTC on pysytellyt viime vuoden Onessa käytetyssä designissa, mutta pari ykityiskohtaa auttaa erottamaan puhelimet toisistaan. Vuoden 2014 Onesta löytyy esimerkiksi kaksi pääkameraa ja näytön alla olleet fyysiset näppäimet on korvattu virtuaalisilla painikkeilla.

HTC on pysytellyt myös Full HD -näytössä, mutta SLCD3-paneelin koko on kasvanut 4,7:stä viiteen tuuman. Android KitKatiin perustuvan puhelimen suorituskyvystä vastaan neliytiminen Snapdragon 801 -suoritin (2,3 GHz) ja kaksi gigatavua keskusmuistia. Tallennustilan puolesta saataville tulee kaksi vaihtoehtoa: 16 ja 32 GB. Puhelimista löytyy microSD-paikka mikäli tulee tarvetta suuremmalle muistimäärälle. Akun kokoa on kasvatettu 2600 milliampeerituntiin. Musiikintoistoa on parannettu uuden vahvistimen ja DSP-piirin avulla.Onessa on neljän megapikselin kamera, jonka rinnalle on lisätty syvyyskamera, jonka avulla kuviin on mahdollisuus lisätä erilaisia efektejä jälkikäteen (esimerkiksi kolmiulotteisuus ja tarkennus). Selfie-harrastajia HTC on muistanut viiden megapikselin etukameralla.

Ohjelmistopuolella HTC on uudistanut BlinkFeediä avaamalla sen kehittäjien käyttöön. Lisäksi Sense 6:een on saatu uusia eleominaisuuksia, joilla puhelimen saa herätettyä (kaksoisnapautus) tai auki viimeksi avoinna olevaan kohtaan/kotinäkymään (liutus näyttöä pitkin).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Power
119 € Gigantti
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Edge 50 Fusion – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 50 Fusion
339 € Proshop
339 € Power
417 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Samsung Galaxy Z Flip6 – hinta laskenut -16%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.