HTC esitteli toisen sukupolven One-älypuhelimen

Manu Pitkänen

HTC esitteli toisen sukupolven One-älypuhelimen
HTC on esitellyt tämän vuoden lippulaivamallinsa, joka on yhtiön kenties tärkeimpiä tuotteita pitkään aikaan. Muutamia vuosia kestäneiden ongelmien myötä taiwanilaisyhtiön matkapuhelinmyynti on sukeltanut syvälle ja se on myös näkynyt tuloksessa. Kelkka yritetään kääntää tänään esitellyn toisen sukupolven HTC Onen myötä.

Puhelin on vuodettu moneen kertaan kevään aikana, joten sen tekniset tiedot olivat jo etukäteen aika hyvin tiedossa. HTC on pysytellyt viime vuoden Onessa käytetyssä designissa, mutta pari ykityiskohtaa auttaa erottamaan puhelimet toisistaan. Vuoden 2014 Onesta löytyy esimerkiksi kaksi pääkameraa ja näytön alla olleet fyysiset näppäimet on korvattu virtuaalisilla painikkeilla.

HTC on pysytellyt myös Full HD -näytössä, mutta SLCD3-paneelin koko on kasvanut 4,7:stä viiteen tuuman. Android KitKatiin perustuvan puhelimen suorituskyvystä vastaan neliytiminen Snapdragon 801 -suoritin (2,3 GHz) ja kaksi gigatavua keskusmuistia. Tallennustilan puolesta saataville tulee kaksi vaihtoehtoa: 16 ja 32 GB. Puhelimista löytyy microSD-paikka mikäli tulee tarvetta suuremmalle muistimäärälle. Akun kokoa on kasvatettu 2600 milliampeerituntiin. Musiikintoistoa on parannettu uuden vahvistimen ja DSP-piirin avulla.



Onessa on neljän megapikselin kamera, jonka rinnalle on lisätty syvyyskamera, jonka avulla kuviin on mahdollisuus lisätä erilaisia efektejä jälkikäteen (esimerkiksi kolmiulotteisuus ja tarkennus). Selfie-harrastajia HTC on muistanut viiden megapikselin etukameralla.

Ohjelmistopuolella HTC on uudistanut BlinkFeediä avaamalla sen kehittäjien käyttöön. Lisäksi Sense 6:een on saatu uusia eleominaisuuksia, joilla puhelimen saa herätettyä (kaksoisnapautus) tai auki viimeksi avoinna olevaan kohtaan/kotinäkymään (liutus näyttöä pitkin).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.