Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhu: Apple aikoo kehittää oman kantataajuuspiirin iPhonea varten

Manu Pitkänen

Huhu: Apple aikoo kehittää oman kantataajuuspiirin iPhonea varten
Taiwanilainen teknologiajulkaisu DigiTimes kertoo tiedoista, joiden mukaan Apple aikoisi perustaa uuden tutkimus- ja kehitystiimin oman kantataajuuspiirin kehittämiseksi. Applen kehittämä piiri korvaisi Qualcommin modeemit iPadeissä ja iPhone-puhelimissa.

Raportin mukaan Apple aikoisi valmistuttaa kantataajuuspiirinsä Samsungin ja Globalfoundriesin tehtailla. Ensimmäiset Applen modeemiin perustuvat laitteet voisivat tulla markkinoille jo vuonna 2015. Aikataulu vaikuttaa melko aggressiiviselta, varsinkin kun Apple ei ole tiettävästi ostanut alalla jo toimivaa yritystä, jolla olisi kaikki tarvittava tietotaito sekä patentit valmiina. Toisaalta oman kantataajuuspiirin mahdollistavaa yrityskauppaa saatetaan hieroa parhaillaan.

DigiTimesin raportoimien huhujen paikkansapitävyydestä ei ole ikinä varmuutta, mutta sivusto on aina silloin tällöin osunut nappiinkin.


Apple on aiemmilla yrityskaupoilla osoittanut, että se haluaa olla kiinni ohjaksissa käyttämänsä teknologian suhteen. PA Semin, Intrisityn, Anobitin, AuthenTecin ja Passif Semiconductorin ostojen myötä Apple on varmistanut, etteivät kilpailevat yritykset pääse hyötymään niiden osaamisesta. Kantataajuuspiiri on älypuhelimien keskeisimpiä komponentteja, joten sen kehittäminen talon sisällä voisi olla järkevää Applen kokoiselle yritykselle.

Oman modeemin kehittäminen voi tuoda kustannushyötyjä, minkä lisäksi Apple voisi kehittää piiriä omien ehtojen pohjalta, eikä se olisi enää riippuvainen Qualcommin kehittämistä tuotteista. Oma kantataajuuspiiri voisi olla myös neuvotteluvaltti operaattoreiden suuntaan.

Applen kilpailijat (mobiililaitteiden järjestelmämikropiireissä) kehittävät jo omia modeemeja. Qualcomm kehittää järjestelmä- ja kantataajuuspiirejä, Intel osti vuonna 2011 Infineonin langattoman teknologian yksikön kehittääkseen omia modeemeja ja Nvidia laajeni kantataajuuspiirimarkkinoille ostamalla Iceran.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja