Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Arvio: Applelta tulossa tuotejulkistusvyöry syksyllä

Manu Pitkänen

Arvio: Applelta tulossa tuotejulkistusvyöry syksyllä
Analyytikkojen puheet Applen tulevien tuotteiden ominaisuuksista kannattaa yleensä päästää toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta KGI:n Ming-Chi Kuon aiempina vuosina esittämät arviot ovat usein osuneet (ainakin osittain) oikeaan, joten hänen puheille voidaan antaa hieman enemmän painoarvoa.

Kuon arvion mukaan Apple on keskittänyt lähes kaikki tärkeimmät tuotejulkistukset kolmannen kvartaalin lopulle, eli käytännössä syyskuulle. Kuon mukaan markkinoille on tulossa 4,7-tuumainen ja 5,5-tuumainen iPhone. Pienempi malli esitellään kolmannen kvartaalin lopulla ja suurempi omassa tapahtumassa vuoden lopulla. Kuo arvioi 4,7-tuumaisen ja 5,5-tuumaisen näytön resoluutioksi 1334x750 pikseliä (säilytetään iPhonen 326 PPI:n tarkkuus) ja 192x1080 pikseliä.

Molempiin puhelimiin on tulossa A8-suoritin, gigatavu LPDDR3-muistia sekä Touch ID -sormenjälkilukija. Kuo arvioi Applen pysyttelevän iPhonen nykyisessä kamerassa, mutta optisen kuvanvakaimen hyödyntäminen nähdään mahdollisena. Uusiin iPhoneihin on tulossa lisäksi NFC-tuki, josta Apple on tähän asti pysytellyt tietoisesti kaukana. Ominaisuus saatetaan nähdä myös iWatchissa.IWatch on tulossa 1,3- ja 1,5-tuuman AMOLED-näytöillä varustetut mallit. Näyttöjen kerrotaan olevan kaarevat ja ne on suojattu safiirilasilla. Mekaanisissa komponenteissa Apple on turvautunut Liquidmetaliin, jota se voi käyttää kulutuselektroniikassa yksinoikeudella. IWatchin rannekemateriaaleissa saattaa olla myös valinnanvaraa. Kuo arvioi kalleimpien vaihtoehtojen nostavan laitteen hinnan tuhansiin dollareihin.

IWatchin ja 4,7-tuumaisen iPhonen julkistusajankohdan aikoihin tullaan esittelemään Kuon mukaan myös uudet iPadit (Air ja mini), joista löytyy uusi A8-suoritin ja Touc ID -sormenjälkilukija. IPad Airin kamera saatetaan päivittää kahdeksaan megapikselin kennoon. Isoa 12,9 tuuman "iPad Prota" ei Kuon mukaan nähdä vielä tänä vuonna.

Ennen syksyn tuotejulkistusrumbaa Apple saattaa esitellä uuden alemman hintaluokan iMac-tietokoneen.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja