Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google paljasti: Tällaisia osia "tee-se-itse-puhelimelle" voidaan tehdä

Manu Pitkänen

Google paljasti: Tällaisia osia tee-se-itse-puhelimelle voidaan tehdä
Modulaarisen Project Ara -älypuhelimen osien suunnitteluun tarvittava designpaketti (MDK, Module Developers Kit) on tullut saataville. Paketti on toistaiseksi alfa-asteella ja Google on luvannut parantaa sitä useilla tänä vuonna julkaistavilla päivityksillä. Moduulikehittäjät pääsevät itsekin vaikuttamaan millaisia vaatimuksia Googlen tulisi asettaa.

Google aikoo pitää Ara-hankkeen rungon, eli komponentin johon kaikki muut osat liittyvät, kokonaan itsellään. Muiden kehittäjien rooli rajoittuu moduulien rakentamiseen. Internetjätti on suunnitellut tuovansa tarjolle kolme eri kokoista runkoa (mini, medium ja large), joista kaikkein suurin on vielä työnalla.

Ara-laitealusta on jaettu takaapäin katsottuna kahteen osaan pitkittäissuuntaisella "selkärangalla", jonka molemmille puolille voidaan sijoittaa moduuleja. Puhelimeen mahtuvien osien koko ja määrä vaihtelee. Moduulit voivat olla ns. 2x2-kokoa (43x43 mm), 1x2-kokoa (20x43 mm) tai 1x1-kokoa (20x20 mm). Ulkonäöltään moduulien pitää olla tasaisia, mutta tämä ei koske esimerkiksi kameramoduuleita.Aran MDK-paketti löytyy täältä.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja