Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google haluaa tarkkailla jatkuvasti asentamiasi sovelluksia tietoturvan takia

Manu Pitkänen

Google haluaa tarkkailla jatkuvasti asentamiasi sovelluksia tietoturvan takia
Google on kertonut parantavansa Androidin tietoturvaa laajentamalla niin sanottua Verify apps -toimintoa. Tähän asti se on tarkistanut Google Playn ulkopuolelta ladattujen sovellusten haitallisuuden asennuksen yhteydessä, mutta jatkossa toiminto tarkkailee sovellusten toimintaa myös asennuksen jälkeen.

Googlen mukaan se käyttää Verify appsissä samaa skannausteknologiaa, jota hyödynnetään jo sen sovelluskaupassakin. Toiminto ilmoittaa käyttäjälle mikäli jokin puhelimeen asennettu sovellus käyttäytyy kummallisesti.

Internetjätti korostaa blogikirjoituksessaan, että haitallisia sovelluksia on päätynyt harvaan Android-puhelimeen. Tietoturvayhtiöiden mukaan (mobiili)haittaohjelmien kehittäjät ovat kuitenkin keskittyneet lähes täysin Androidiin. Androidiin on mahdollista asentaa sovelluksia kolmannen osapuolen sovelluskaupoista, joiden jakamiin sovelluksiin Googlella ei ole suoraa mahdollisuutta vaikuttaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja