Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple keksi pikalatauksen: Lataantuuko uudet iPhonet aiempaa nopeammin?

Manu Pitkänen

Apple keksi pikalatauksen: Lataantuuko uudet iPhonet aiempaa nopeammin?
Älypuhelimien ehkä eniten porua aiheuttanut ominaisuus on se, että niitä pitää olla lähes jatkuvasti lataamassa. Verkkoyhteydet, yhä tarkemmat näytöt ja kasvanut suorituskyky aiheuttavat painetta akkukestolle. Näköpiirissä ei ole minkään mullistavan akkuteknologian kaupallistuminen, joten ainoa keino parantaa puhelimien akkukestoa on akun koon kasvattaminen.

Kun akun kapasiteettia kasvatetaan, ilmenee heti uusi ongelma. Suuremman akun lataaminen täyteen kestää kauemmin kuin pienemmän akun. Tämän johdosta teknologiayhtiöt ovat alkaneet kehittää uusia pikalatausjärjestelmiä. Qualcommin Quick Charge -tekniikka on jo edennyt toiseen sukupolveen, mutta uuden patenttihakemuksen perusteella Apple on kehittämässä sille kilpailevaa järjestelmää, joka saatetaan nähdä lähitulevaisuudessa uusissa iPhone- ja iPad-malleissa.
Applen patenttihakemuksessa kuvaillaan järjestelmää, jonka avulla matkapuhelinta voitaisiin ladata jopa 20 voltin jännitteellä nykyisen noin viiden voltin sijaan. Latausvirran kasvattamiseen on käytännössä olemassa kaksi tapaa: jännitteen kasvatus tai resistanssin pienentäminen. Jälkimmäinen ei Applen mukaan tule kysymykseen turvallisuusseikkojen takia.

Applen on huhuttu esittelevän tänä vuonna kaksi uutta iPhonea, joiden näytöt ovat selvästi suuremmat (4,7" ja 5,5") kuin mitä nykyisessä nelituumaisessa iPhone 5s:ssä. Puhelimen koon kasvun myötä siihen mahtuu aiempaa suurempi akku. Jää nähtäväksi esitteleekö Apple uuden pikalautauksen puhelimiensa yhteydessä. Uutisoitu patenttihakemus jätettiin Yhdysvalloissa viime vuoden marraskuussa.
Töihin AfterDawniin

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja