Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple pidensi yksinoikeuttaan käyttää uuden sukupolven metallia tuotteissaan

1
Manu Pitkänen

Apple pidensi yksinoikeuttaan käyttää uuden sukupolven metallia tuotteissaan
Yhdysvaltalainen materiaalitutkimusyhtiö Liquidmetal Technologies ja Apple ovat jatkaneet lisenssisopimustaan, jonka ansiosta Applella on ikuinen yksinoikeus hyödyntää Liquidmetalin (vuoden 2010 jälkeen) kehittämiä teknologioita kulutuselektroniikassa.

Apple ja Liquidmetal aloittivat yhteistyön vuonna 2010, jolloin lisenssisopimus määriteltiin kaksivuotiseksi. Sopimusta jakettiin kahdella lisävuodella alkuperäisen sopimuksen umpeuduttua. Sopimus oli katkolla tämän vuoden helmikuussa, mutta nyt sovitun toisen jatkosopimuksen ansiosta lisenssiehdot pysyvät voimassa vuoden 2015 helmikuuhun saakka.

Merkille pantavaa on, että aiemmin Apple ja Liquidmetal ovat neuvotelleet sopimukset kaksivuotisiksi. Nyt sopimusta pidennettiin vain vuodella.

Tällä hetkellä kenelläkään ei ole tarkkaa käsitystä siitä, mitä Apple aikoo tehdä Liquidmetalin kehittämillä amorfisilla metalliseoksilla. Metalleilla on useita haluttuja ominaisuuksia, ne ovat jopa kestävämpiä kuin titaani eivätkä ne naarmuunnu helposti. Yksi mahdollisuus on, että Apple korvaisi sen laitteissa käytetyn alumiinin Liquidmetal-seoksella.Liquidmetalin keksijöihin kuuluvan Atakan Pekerin mukaan suurten osien, kuten puhelimen rungon, valmistus amorfisella seoksella on hankalaa. Hänen arvion mukaan Apple voisi hyödyntää Liquidmetalia omissa tuotteissaan (suurissa määrin) aikaisintaan vuonna 2015 tai 2016. Peker ei ole työskennellyt Liquidmetalilla vuoden 2007 jälkeen.

Liquidmetal-seoksia on käytetty jo aiemmin puhelimien yksityiskohdissa sekä kelloissa. Ei ole mahdotonta, että Apple käyttäisi amorfista metallia iWatch-rannekkeessa.

Applella on käynnissä toinenkin kunnianhimoinen materiaalihanke. Viime vuoden lopulla yhtiö perusti Arizonaan oman safiirilasitehtaan.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Tällä hetkellä kenelläkään ei ole tarkkaa käsitystä siitä, mitä Apple aikoo tehdä Liquidmetalin kehittämillä amorfisilla metalliseoksilla.

Sopimus on ollut vuodesta 2010 asti parin vuoden pätkissä, jos nyt jatko vain vuosi, niin olisko Applen tarpeet yksinoikeudelle kohtapuoliin päättymässä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.