>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple houkuttelee kauppaketjuja tarttumaan iWalletiin

Manu Pitkänen

Apple houkuttelee kauppaketjuja tarttumaan iWalletiin
Mobiilimaksaminen on länsimaissa vielä alue, jota kukaan ei ole vielä pystynyt menestyksekkäästi toteuttamaan laajassa mittakaavassa. Muiden epäonnistuneista yrityksistä huolimatta Apple ei pelkää laittaa lusikkaansa soppaan, vaan se on alkuvuoden aikana alkanut määrätietoisesti rakentamaan omaa järjestelmäänsä.

Alkuvuonna Applen verkkokauppapomo Jennifer Baileyn uutisoitiin siirtyvän uusiin tehtäviin talon sisällä. Hänen vetovastuulleen annettiin mobiilimaksamista kehittävän tiimin kokoaminen ja johtaminen. Ennen hänen valintaansa Apple oli keskustellut viiden maksualalla työskentelevän johtajan kanssa heidän palkkaamisesta tehtävään. Bailey ryhtyi nopeasti toimiin, sillä huhtikuussa Re/code-sivusto paljasti Baileyn käyneen keskusteluja kahden maksualalla olevan vanhemman johtajan palkkaamisesta hänen alaisuuteen.

9to5macin mukaan "iWalletia" on kehittämässä ainakin Visalla työskennellyt Tommy Elliot ja JP Morgan Chasen entinen mobiilimaksamisen strategiajohtaja Andrew McCarthy.Nyt Apple on ottanut yhteyttä Yhdysvalloissa toimiviin kauppaketjuihin ja selvittänyt heidän halukkuutta ottaa käyttöön iPhonen ympärille luotu maksujärjestelmä. Kauppaketjujen nimiä 9to5macin lähde ei halunnut paljastaa julkisuudelle. Keskusteluja on käyty jo parin kuukauden ajan.

Patenttihakemusten perusteella Apple on kehittänyt ratkaisuja omaa maksujärjestelmää varten ainakin vuodesta 2010 lähtien, eli yhtiö on tehnyt pitkään taustatyötä iWalletin lanseeraamiseksi. Nyt kehitysprojekti on edennyt siihen vaiheeseen, että se yritetään saada markkinoille. Tänä vuonna julkistusuutisia tuskin vielä kuullaan, mutta ehkä jo ensi vuonna Apple on saanut kerättyä tarpeeksi yhteistyökumppaneita, että se voi esitellä iWalletin suurelle yleisölle.

Käyttöönottokynnyksen madaltamiseksi Applen uskotaan hyödyntävän mobiilimaksujärjestelmässään iTunes-tunnuksia, joita yhtiön tietokannasta löytyy jo 800 miljoonaa kappaletta. Kaikkiin niihin ei ole syötetty maksukorttitietoja, mutta Applen mukaan suurimmassa osassa on. Maksujen turvallisessa hyväksymisessä hyödynnetään todennäköisesti iPhone 5s:ssä nähtyä Touch ID -sormenjälkilukijaa ja maksusuoritteiden siirrossa saatetaan hyödyntää iBeacon-teknologiaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.