Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parin vuoden odotus on päättynyt: Samsung julkisti ensimmäisen Tizen-puhelimensa

Manu Pitkänen

Parin vuoden odotus on päättynyt: Samsung julkisti ensimmäisen Tizen-puhelimensa
Nokian hylättyä MeeGon alkuvuonna 2011 Intel jäi ohjelmistoprojektin kanssa yksin, mutta puolisen vuotta myöhemmin sirujätti oli löytänyt uuden aisaparin käyttöjärjestelmälleen: Samsungin. Yhdessä yhtiöt alkoivat kehittää Tizen-nimistä alustaa, joka on kärsinyt muutamista myöhästymisistä, mutta nyt siihen perustuva älypuhelin on vihdoin valmis julkistettavaksi.

Ensimmäinen Tizen-puhelin on nimetty Samsung Z:ksi. Nimestä ei löydy lainkaan alibrändiä, kuten Android-pohjaisissa Galaxy-puhelimissa. Puhelin on pelkkä Z.

Teknisesti Z:ssa ei ole mitään kovin ihmeellistä. Puhelimesta löytyy 4,8-tuumainen HD-näyttö (720p), neliytiminen suoritin (2,3 GHz), kaksi gigatavua keskusmuistia, 16 gigatavua tallennustilaa ja kahdeksan megapikselin kamera. Galaxy S5:stä tuttu Ultra Power Saving Mode -virransäästötila löytyy Z:sta Download Boosterin, sykemittarin ja sormenjälkilukijan tapaan.


Puhelin tulee kauppoihin Venäjällä ja muilla markkinoilla heinä-syyskuun aikana. Värivaihtoehtoja ovat musta ja kulta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja