Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vertailussa Samsung Galaxy S5 ja Sony Xperia Z2

Valtteri Ahonen

Vertailussa Samsung Galaxy S5 ja Sony Xperia Z2
Sony ja Samsung ovat molemmat tuoneet markkinoille Android-puhelimet, jotka tuntuvat puhuttelevan sekä kriitikoita että yleisöä. Monissa arvioissa Sonyn Xperia Z2 on saanut ehkä jopa vielä ylistävämpää palautetta, mutta myyntilukujen puitteissa Samsungin Galaxy S5 lienee parivaljakosta selkeä voittaja.

Samsung Galaxy S5:ssä on kaksikosta hiukan pienempi näyttö, mutta resoluutio on sama, joten kuvan pitäisi olla S5:ssä hieman terävämpi. Samsung käyttää näytössään AMOLED-tekniikkaa, kun Xperiassa puolestaan on LCD-näyttö. Ulkomitoiltaan Xperia Z2 on himpun verran isompi, ja ehkä rahtusen kauniimpi ja paremmin viimeistelty. Käytännöllisyydestä on samalla jouduttu hieman joustamaan, sillä Xperia Z2:n akku ei ole helposti irrotettavissa toisin kuin Galaxy S5:ssä.


Paperilla suurin ero puhelinten välille saataneen kameroista. Sony on saanut omaansa 20,7 megapikseliä ja Samsungin "vain" 16, mutta kuvanlaadussa tuskin on valtavaa eroa. Molemmat kamerat ovat saaneet eri arvosteluissa kehuja niin kuviensa kuin videoidensa tasosta, vaikkei täydellisyyteen tietysti yllä kumpikaan.

Tässä vertailussa mielenkiintoinen yksityiskohta on myös molemmista puhelimista löytyvä IP-luokitus. Samsung on saanut omalleen IP67-sertifikaatin ja Sony Xperialleen IP58-luokituksen. Käytännössä molemmat puhelimet kestävät kohtuullisesti pölyä ja hetkellisen upottamisen veteen, kunhan kaikki asianmukaiset räppänät on huolellisesti muistanut sulkea. Tämä lienee ostajalla oleellista, sillä vesi on yleinen vian aiheuttaja älypuhelimissa. Harmillista kyllä, tälläkään ominaisuudella ei saa aikaan merkittävää eroa kaksikon välillä.

Paperilla puhelimet muistuttavat toisiaan hyvin paljon. Rautapuolen erot ilmenevät lähinnä Samsungin puhelimeensa lisäämistä sormenjälkisensorista ja sykemittarista, jotka Xperiasta puuttuvat. Ohjelmistopuolella eroa on valmistajien itse hiomissa Androidin käyttöliittymissä sekä esiasennetuissa ohjelmistoissa, joita molemmat tarjoavat useita. Näiden erot ja sopivuus omiin mieltymyksiin selviää parhaiten vaikkapa kaupassa kokeilemalla (johonkin niitä kivijalkakauppojakin siis vielä tarvitaan!).

Hintaeroa puhelinten välillä ei juuri ole.

 • Käyttöjärjestelmä
 • Android 4.4
 • Android 4.4
 • Ulkomitat
 • 142 x 72,5 x 8,1 mm
 • 146,8 x 73,3 x 8,2 mm
 • Paino
 • 145 g
 • 163 g
 • Näyttö
 • 5,1" Full HD Super AMOLED
 • 5,2" Full HD IPS LCD Triluminos
 • Suoritin
 • 2,5 GHz neliydin, Qualcomm Snapdragon 801
 • 2,3 GHz neliydin, Qualcomm Snapdragon 801
 • Tallennustilaa
 • 16 GB
 • 16 GB
 • Muisti (RAM)
 • 2 GB
 • 3 GB
 • Muistikortti
 • microSD
 • microSD
 • Kamera
 • 16 MP
 • 20,7 MP
 • Suojaus
 • IP 67
 • IP 55/58
 • Sormenjälkilukija
 • Kyllä
 • Ei
 • Sykemittari
 • Kyllä
 • Ei
 • Yhteydet
 • 4G, Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC
 • 4G, Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC
 • Akku
 • 2800 mAh (irrotettavissa)
 • 3200 mAh (kiinteä)
 • Puheaika (max)
 • 21 h
 • 19 h
 • Hinta
 • n. 645 €
 • n. 660 €


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja