Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älymetalliin perustuva kuvanvakaus on tulossa älypuhelimiin

Manu Pitkänen

Älymetalliin perustuva kuvanvakaus on tulossa älypuhelimiin
Älypuhelimissa käytettäviä OIS-komponentteja (optinen kuvanvakaus) on saatavilla ainakin InvenSenseltä ja STMicroelectronicsilta, mutta brittiläinen Cambridge Mechatronics on astumassa kisaan mukaan sen itse kehittämällä älymetalliin perustuvalla ratkaisulla.

Cambridge Mechatronics kertoi viime vuoden elokuussa, että se on aloittanut OIS-tuotteensa näytetoimitukset johtaville älypuhelinvalmistajille, jotta nämä voivat testata ja arvioida teknologian sopivuutta heidän omiin tuotteisiin. Marraskuussa yhtiö kertoi sen OIS-komponentin läpäisseen tarvittavat testit, jotta sen massatuotanto voidaan aloittaa.

Tuotanto aloitettiin kevään aikana ja komponenttien toimitukset laitevalmistajille on aloitettu. Ensimmäiset Cambridge Mechatronicsin optista kuvanvakainta käyttävä puhelin piätisi tulla markkinoille tämän vuoden syksyn aikana. Tuotantoa ollaan parhaillaan kasvattamassa vastaamaan kysyntää.

Cambridge Mechatronics arvioi, että optisesta kuvanvakaimesta tulee lopulta älypuhelien kameroiden vakiovaruste samaan tapaan kuin automaattitarkennus on nykypäivänä. Optisen kuvanvakaimen tehtävänä on eliminoida käsien tärinästä johtuvaa epävakautta, jolloin valokuvista ei tule "suttua" huonossa valaistuksessa. Myös videot näyttävät paljon mielyttävimmältä, kun kuva ei huoju tai tärise jatkuvasti.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja