>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Amazon esitteli ensimmäisen älypuhelimensa: Kaiken tunnistava Fire Phone

Manu Pitkänen

Amazon esitteli ensimmäisen älypuhelimensa: Kaiken tunnistava Fire Phone
Amerikka elää mobiilin kultakautta. Lähes kaikista myytävistä älypuhelimista löytyy Yhdysvaltain länsirannikolla suunniteltu käyttöjärjestelmä ja laitesuunnittelukin on alkanut keskittyä alueelle. Applen ja Microsoftin (miksei myös Googlenkin) lisäksi nyt myös verkkokauppajätti Amazon on lähtenyt mukaan puhelinbisnekseen Fire Phonella.

IPhonen ja Galaxy-puhelimien design-elementtejä lainaavassa Fire Phonessa on 4,7-tuumainen HD-näyttö (IPS), jonka kirkkaus kipuaa parhaimmillaan 590 nitiin. Puhelimen sisuksissa on neliytiminen (2,2 GHz:n) Snapdragon 800 -suoritin, Adreno 330 -grafiikkapiiri ja kaksi gigatavua keskusmuistia. 13 megapikselin kamerassa on viidestä linssistä koostuva optiikka (f/2.0), minkä suorituskykyä hämäräkuvauksessa on parannettu optisella kuvanvakaimella. Vaikka puhelin olisi valmiustilassa, pääsee kameraan käsiksi napauttamalla kerran kameranäppäintä (toisella kertaa kamera ottaa kuvan).

Fire Phonen ei olisi mitään, ellei se olisi kytketty tiukasti Amazonin verkkopalveluihin. Puhelin tukeekin Fire TV -medialaitteen tavoin yhtiön nettivideopalveluiden ASAP-ominaisuutta, joka yrittää arvioida etukäteen mitä käyttäjä haluaa katsoa seuraavaksi ja lataa sen valmiiksi laitteeseen, jolloin itse katseluhetki pitäisi sujua ilman häiriöitä. Puhelimella luonnistuu myös Prime Music -musiikkipalvelun käyttö.Puhelimesta löytyy myös niin sanottu Firefly-ominaisuus, jonka avulla on mahdollista skannata tuotteiden viivakoodeja ja ostaa niitä mistäpä muualta kuin Amazonin verkkokaupasta. Ohjelmistokehittäjille avoin Firefly tunnistaa myös musiikkikappaleet, tuotteiden logot, katsomasi TV-sarjan jakson kohtauksen tarkkuudella sekä taide-esineet. Puhelimessa on Fireflylle vasemmassa reunassa erillinen painike, jolla myös kameran saa aktivoitua.

Fire Phonen keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu myös uusi 3D-käyttöliittymä, jota varten Amazon on pultannut etupuolelle jokaiseen kulmaan yhden kameran. Kameroiden avulla puhelin analysoi käyttäjän pään liikkeitä ja muokkaa käyttöliittymää liikkeiden mukaisesti. Kussakin kamerassa on infrapunavalo, joten moniperspektiivinen käyttöliittymä näkyy myös hämärässä. Lisäksi kamerajärjestelmä osaa erottaa päistä otetut valokuvat oikeista päistä. Parhaimman käsityksen ominaisuudesta saa katsomalla Amazonin esittelyvideon.

Puhelin tulee saataville 25. heinäkuuta ja AT&T-operaattorin kautta yksinoikeudella myytävän puhelimen hinta ilman kytkyä on 650 dollaria (32 GB).Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.