Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkimus kertoo menestyskaavan: Tällaisilla sovelluksilla tahkotaan rahaa Android-ympäristössä

Manu Pitkänen

Tutkimus kertoo menestyskaavan: Tällaisilla sovelluksilla tahkotaan rahaa Android-ympäristössä
App Annie -sovellusanalytiikkapalvelu on julkaissut Google Playtä koskevan tutkimuksen, jossa kuvaillaan sovelluskaupan kehitystä eri kanteilta viimeisen vuoden aikana. Tutkimuksen mukaan vuosi sitten miljoonan sovelluksen rajan ylittäneessä Google Playssä on tarjolla nykyään noin 1,5 miljoonaa "äppiä".

Sovellusten määrän kasvun lisäksi kauppapaikan kautta liikkuva rahamäärä on kasvanut hurjasti. Kasvua on tullut tällä mittarilla 140 prosenttia, eli liikevaihto on kasvanut nopeammin kuin latausmäärät. App Annien tutkimusten mukaan Google Playn liikevaihto syntyy lähes täysin freemium-sovelluksista. Vain kaksi prosenttia liikevaihdosta tulee maksullisista sovelluksista tai muuta kautta.

Lähes kaikki (90 %, vuosi sitten 80 %) Google Playn synnyttämä liikevaihto oli peräisin mobiilipeleistä. Jos Android-sovelluksilla haluaa tehdä rahaa, kannattaa siis luoda freemium-pelejä.

Ilmaisten ja freemium-sovellusten latausmäärät jakaantuvat Google Playssä melko tarkkaan puoliksi. Maksullisten sovellusten osuus latauksista on erittäin pieni.


Eniten Google Playstä sovelluksia ja pelejä lataavat yhdysvaltalaiset, brasilialaiset, venäläiset, eteläkorealaiset ja intialaiset. Suurin liikevaihdon synnyttäjä on kuitenkin pelikansana tunnettu Japani, joka sijoittui latausmäärälistauksessa kymmenennelle sijalle. Seuraavilla sijoilla ovat Yhdysvallat, Etelä-Korea, Saksa ja Britannia.

Googlen I/O-kehittäjätapahtuma starttaa tällä viikolla, joten tarjolle on tulossa virallistakin dataa sovelluskaupan tilasta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja