Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple voi joutua maksamaan Sirin käytöstä Kiinassa – häivisi oikeusjutun

Manu Pitkänen

Apple voi joutua maksamaan Sirin käytöstä Kiinassa – häivisi oikeusjutun
Pekingiläinen tuomioistuin on hylännyt Applen alkuvuonna jättämän kanteen, jossa haettiin mitätöintiä Zhizhen Internet Technologyn puhetunnistusta käsittelevälle patentille. Apple aikoo valittaa päätöksestä.

Zhizhenin mukaan Applen mobiililaitteisiin integroitu Siri-puheavustaja kopioi sen omaa Xiao i Robot -avustajaa, jonka taustalla olevalle tekniikalle yhtiö haki patenttia jo vuonna 2004 (hakemus hyväksyttiin vuonna 2009). Tuomioistuimen päätöksen perusteella Zhizhenin patentti olisi pätevä, joten yhtiöllä on nyt hyvät eväät edetä Applea vastaan nostetussa haasteessa.
Applen edustaja totesi Reutersille, että yhtiö on valmis keskustelemaan Zhizenin kanssa kiistan ratkaisusta. Käytännössä Apple tuntuisi olevan valmis sopimaan asian rahalla, jos vain korvaussumma on tarpeeksi kohtuullinen.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja