Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen uutuuspiirien toimitukset ovat alkaneet

Manu Pitkänen

Applen uutuuspiirien toimitukset ovat alkaneet
TSMC on aloittanut 20 nanometrin tekniikalla valmistettujen "A8"-järjestelmäpiirien toimitukset Applelle, uutisoi Wall Street Journal. Piirien valmistus alkoi tämän vuoden alussa ja ensimmäinen satsi toimitettiin huhti-kesäkuun aikana. Bloombergin tietojen mukaan Applen uusien iPhone-puhelimien valmistus alkaa heinäkuussa.

Tämä on ensimmäinen kerta kun Applen puhelimissa käytettävät suorittimet valmistetaan TSMC:n tuotantolaitoksissa. Aiemmin A-piirien valmistuksesta on vastannut Samsung. Applen ja Samsungin välit ovat kuitenkin jäähtyneet voimakkaasti, koska yhtiöistä on tullut toistensa pahimmat kilpailijat älypuhelinmarkkinoilla. Apple on määrätietoisesti vaihtanut Samsungin komponentit muiden yhtiöiden tuotteisiin.

Wall Street Journalin tietojen mukaan Apple ja TSMC tekevät yhteistyötä myös ensi vuoden piirien suhteen, joissa käytetään 3D-transistoreita (FinFET) sekä 16 nanometrin viivanleveyttä. WSJ:n mukaan Apple ja TSMC sopivat monivuotisesta sopimuksesta vuosi sitten, minkä jälkeen TSMC lähetti satoja insinöörejä Applelle tekemään töitä A8:n parissa.


Aiemmin Digitimes raportoi TSMC:n vauhdittaneen 10 nanometrin tekniikan kehitystä, koska se menetti Qualcommin piiritilaukset Samsungille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja