Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft hylkäsi 3D-kosketusta tukevan Lumian

Manu Pitkänen

Microsoft hylkäsi 3D-kosketusta tukevan Lumian
Microsoft on peruuttanut 3D-kosketustekniikalla varustetun "McLaren-Lumian", kertovat WPCentral ja The Vergen Tom Warren. Laitteesta on puhuttu viime vuoden lopusta lähtien, tuolloin se tunnettiin Goldfingerinä.

WPCentralin tietojen mukaan aktiivisesta kehityksestä huolimatta Microsoft ei onnistunut omasta mielestään tekemään tekniikasta enempää kuin pelkän markkinointikikan. Ominaisuudesta ei katsottu olevan niin paljoa hyötyä todellisissa käyttötilanteissa, että sen sisällyttäminen uusiin high-end-puhelimiin olisi perusteltua.

3D-kosketuksessa oli käytännössä kyse siitä, että puhelimen käyttö onnistuisi tietyllä tasolla ilman kosketusta (katso lopussa oleva video). Microsoft harkitsi niin sanotun MixView-näkymän esittelemistä McLaren kanssa. Siinä Windows Phonen tapahtumaruudun voisi räjäyttää moneksi ruuduksi, joista löytyisi sovelluksen sisältöön liittyvää tietoa. MixView'n avulla käyttäjä voisi esimerkiksi tarkistaa uusimmat Facebook-viestit koskematta lainkaan näyttöön.


Ominaisuutta voidaan hyödyntää monella muullakin tapaa, kuten videoiden seekbarin hallinnassa, kohdistimen sijoittamisessa tekstiin (vältytään virhepainalluksilta) ja linkkien valinnassa.

Vaikka McLaren onkin nyt peruutettu, jatkaa Microsoft edelleen tekniikan tutkimista. Voi siis olla, että 3D-kosketus tulee Lumioihin joskus myöhemmin. Microsoftin tekniikan tarkempi tekninen toteutus ei ole tiedossa, mutta ainakin Atmelin maxTouch T -sarjan ohjainpiirit tukevat tällaisia eleitä. Vastaavanlaisia ratkaisuja on nähty muun muassa Samsungilta ja Sonylta.

Tom Warrenin mukaan Microsoft aikoo esitellä syksyllä muita high-end-puhelimia.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja