Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple saattaa julkaista jo syksyllä lompakon – Visa on mukana

Manu Pitkänen

Apple saattaa julkaista jo syksyllä lompakon – Visa on mukana
Apple on jo pitkään tähyillyt mobiilimaksumarkkinoille, mutta yhtiö on edennyt suunnitelmissaan varoivaisesti muiden epäonnistumisten takia. Nyt Apple on kuitenkin valmiimpi kuin koskaan tekemään iPhonesta digitaalisen lompakon, kertoo The Information.

Niin sanotun "iWalletin" kehitys on ollut suhteellisen selvä asia sen jälkeen kun Apple osti biometrisiä tunnistusmenetelmiä kehittäneen AuthenTecin ja integroi sormenjälkilukijan iPhone 5s:ään. Lukijan käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin vielä hyvin rajoittuneet – sillä voi lähinnä avata lukitusnäytön ja maksaa ostoksia Applen sisältökaupoissa. IOS 8:n myötä sormenjälkilukijaa kuitenkin avataan sovelluskehittäjille.

Tämän vuoden alussa Wall Street Journal kertoi Tim Cookin ja Applen verkkopalvelujohtaja Eddy Cuen neuvottelevan maksuyhtiöiden kanssa mobiilimaksujärjestelmän luomisesta, minkä avulla Applen laitteiden omistajat voisivat maksaa ostoksiaan. Apple nimitti myös verkkokauppajohtaja Jennifer Baileyn kokoamaan kehitystiimiä mobiilimaksujärjestelmän rakentamiseen.Keväällä Bailey kokosi ryhmää ja keskusteli maksuyhtiöiden johtajien palkkaamisesta. Samaan aikaan Apple yritti saada kauppaketjuja ottamaan käyttöön heidän kehitteillä olevan maksujärjestelmän. Applen neuvotteluvaltteina ovat 800 miljoonaa iTunes-tunnusta, moniin kauppoihin jo asennetut iBeacon-ilmaisimet sekä iPhonen vahva asema Yhdysvalloissa.

Koska koko projekti näyttäisi olevan vielä alkutekijöissään, vaikuttaa Applen mobiilimaksujärjestelmän julkaisu lähiaikoina epätodennäköiseltä. The Informationin tietojen mukaan yhtiö voisi kuitenkin esitellä iWalletin jo syksyllä. Julkaisun mukaan ainakin Visa olisi hypännyt Applen kyytiin.

Mobiilimaksamista ajatellen Apple aikoo sisällyttää uusiin laitteisiin turvaelementin, jonne tarvitut maksutiedot tallennetaan. The Information jutusta ei selviä mikä tämä turvaelementti käytännössä on. Se voi tarkoittaa ARM:n TrustZone-ratkaisua (johon iPhone 5s:n sormenjälkitiedotkin tallentuvat) tai NFC-elementtiä. Applen on huhuttu monena vuonna ottavan käyttöön NFC-teknologian, mutta toistaiseksi yhtiö ei ole sisällyttänyt sitä puhelimiinsa tai tabletteihinsa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja